- Akkurat nå er han Norges beste spiss

Marcus Pedersen beskriver uttaket som en bonus.

 TILBAKE I LANDSLAGSVARMEN:  14 måneder etter han sist var med landslaget er Marcus Pedersen igjen tatt ut av Per-Mathias Høgmo. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TILBAKE I LANDSLAGSVARMEN: 14 måneder etter han sist var med landslaget er Marcus Pedersen igjen tatt ut av Per-Mathias Høgmo. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

ULLEVAAL (Dagbladet): Etter en formidabel høstsesong for Strømsgodset har hylekoret som ønsket Marcus Pedersen tilbake på landslaget bare blitt større og større.

Tirsdag formiddag ble det klart: Marcus Pedersen er tilbake på landslaget 14 måneder etter at han sist var med.

- Dette er en bonus. Jeg hadde ikke veldig store forhåpninger om å bli tatt ut allerede nå. Det har gått fort siden overgangen, sier Marcus Pedersen til Dagbladet.

Fort har det mildt sagt gått fort. I juli spilte han 1. divisjon for Brann. I november er han landslagsspiller.

- Det er ikke uvanlig at det varierer for spillere som bytter klubb. En ny klubbkontekst kan inneholde både oppturer og nedturer. Marcus er nå i en klubb og omgivelser som han kjenner svært godt, og det ser vi nå. Det er gledelig at han er tilbake. Han var med å slå ut Frankrike i playoff til U21. han har en spennende kompetanse som avslutter, sier Per-Mathias Høgmo om hvorfor Marcus Pedersen er tilbake på landslaget.

25-åringen har fra før sju landskamper og en scoring. Forrige landskamp var 0-0-oppgjøret mot Emiratene i august 2014.

- Norges beste I Godset-leiren er de strålende fornøyd med igjen å ha en landslagsspiller.

- Marcus har hatt en fantastisk utvikling etter han kom hit. Akkurat nå er han Norges beste spiss, sier sportssjef Jostein Flo til klubbens hjemmeside.

Han har selv hatt økter med Marcus Pedersen etter han kom tilbake til klubben i sommer. Den tidligere landslagsspilleren har latt seg imponere av hvordan Pedersen har snudd en vond trend.

- Det er veldig fortjent. Han har stått på både i kamper og på treningsfeltet. Nå går han inn i disse playoffkampene med stor selvtillit. Det er gledelig, sier Flo til Dagbladet.

- Det er veldig moro å få være med på det her. Jeg har det veldig bra i Strømsgodset og de to viktige landskampene skal bli gøy å være med på, sier hovedpersonen selv.

Uredd Alexander Søderlund har vært selvskreven som Norges valg på topp denne høsten. Rosenborg-spissen ønsket selv Marcus velkommen tilbake på landslaget da klubbene møttes i oktober. Selv om Flo mener at ingen er bedre enn Pedersen for øyeblikket, er han mer usikker på om han bør starte mot Ungarn 12. november.

- Det tror jeg Per-Mathias selv har kontroll på. Marcus er en potensiell matchvinner som er inne i en flytsone. Den gutten er laget for viktige kamper. Han er uredd og får ikke høyere puls av den grunn.

Pedersen i Godset-drakt har resultert i ni nettkjenninger på ni kamper denne høsten. Sportssjefen som selv scoret elleve ganger med flagget på brystet mener Hamar-gutten har tatt store steg siden han forlot Strømsgodset i 2010.

- Han er blitt mer bevisst når han trener. Han har utvikla sitt tekniske repertoar når det kommer til avslutninger. Han har hatt mye motgang siden han forlot oss. Han har lært mye, og brukt den erfaringen til å snu karrieren.

Til helga spiller Strømsgodset for tippeligasølv, før Pedersen slutter seg til den norske landslagstroppen.

Høgmo om King Sammen med Pedersen var Mohamed «Moi» Elyounoussi det andre nye navnet i Høgmos tropp - mens Joshua King ble vraket.

- Det er en totalvurdering. det er mange sterke formspillere som leverer. Rett og slett en totalvurdering, sier Høgmo til Dagbladet om vrakingen av King.

Morten Pedersen: Derfor ble King vraket

Landslagssjefen føler seg likevel trygg på at det norske folk ikke har sett det siste av Bournemouth-spissen.

- Jeg er trygg på at vi får se en «Josh» vi kan glede oss over i framtida. Han er motivert for å jobbe knallhardt.

 STORFORNØYD:  Jostein Flo er strålende fornøyd med at Marcus Pedersen ble tatt ut til playoff-kampene mot Ungarn.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
STORFORNØYD: Jostein Flo er strålende fornøyd med at Marcus Pedersen ble tatt ut til playoff-kampene mot Ungarn. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer