Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Akkurat nå er ikke hekkløpingen morsomt

EM-utslått Vukicevic kan bli snytt for OL også.

NEDTUR: Christina Vukicevic ble bare nummer fem i semifinaleheatet i EM i Helsinki.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
NEDTUR: Christina Vukicevic ble bare nummer fem i semifinaleheatet i EM i Helsinki. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Christina Vukicevic klarte ikke å nå EM-finalen på 100 meter hekk, og trolig mistet hun også OL-toget på Olympiastadion i Helsingfors lørdag.

Hun løp inn til femteplassen i sitt heat på tiden 13,23, og det var altfor svakt til å gå videre.

- Tro det eller ei, men jeg er faktisk i bedre humør i dag enn jeg var etter forsøket fredag, for løpet i denne semifinalen var et bedre gjennomført løp enn i forsøket, sa hun til NTB.

- Nå løp jeg på 13,23 i ganske sterk motvind og regn, mens jeg hadde 13,17 under ganske gode forhold fredag, la hun til.

Men det var en skuffet Vukicevic som møtte de norske pressefolkene, for sesongen har ikke vært som hun hadde håpet og trodd, og denne gangen klarte hun heller ikke å reise seg til et internasjonalt mesterskap. Det er første gang i karrieren at det skjer.

I fjor mistet hun både NM og VM på grunn av en skade. I år ser det ut som om hun mister OL på grunn av altfor svake resultater.

- Jeg er tydeligvis ikke bedre enn dette akkurat nå, så akkurat at jeg ikke kommer med i EM-finalen er ikke så skuffende. Jeg løper rett og slett for dårlig og har stagnert, slo hun fast.

- Noe er galt
- Det er noe som ikke stemmer. Noe er galt, men jeg aner ikke hva. Hadde jeg visst det, så ville jeg selvsagt sagt det til dere, men jeg har ikke peiling, selv om jeg har gjort det jeg har kunnet, fortalte hun.

De fire siste årene har Christina Vukicevic løpt under OL-kravet, men i år har hun ikke en gang vært under B-kravet på 13,15 sekunder. At hun klarte OL-kravet i fjor åpner for en mulighet til at hun kan bli tatt ut, men lite tyder på at det kan skje.

- Nå tenker jeg ikke på OL i det hele tatt. Jeg løper ikke godt nok til å ha noe der å gjøre. Dersom jeg skal stille i London-OL, vil jeg være klar, men det er jeg ikke nå, sa hun.

- Hva som skjer videre nå, aner jeg heller ikke, men jeg tror ikke at jeg kommer til å stille i noen konkurranser til uken. Om jeg kommer til å trene fysisk eller mentalt, må jeg snakke med faren min om, sa hun til NTB.

Skuffet
- Selv om jeg ikke er så veldig skuffet over ikke å ha nådd EM-finalen, så må jeg innrømme at jeg er skuffet over hele sesongen. Det har vært skuffelser hele veien, så det er jo ingen bombe at dette skjer her.

- Det er forresten veldig frustrerende ikke å vite hva som er galt, og akkurat nå er ikke hekkløpingen morsomt, selv om det er noe jeg elsker å gjøre, sa hun.

Hun innledet sesongen med å bryte et løp for første gang i sitt liv i et stevne i Belgia. Deretter ble hun slått ut i forsøket i Bislett Games. Både hun selv og publikum gikk glipp av duellen mot verdensmester Sally Pearson.

Heller ikke i EM har det vært noen framgang å spore, og dersom også OL ryker, har sesongen vært totalt mislykket for henne. Det samme var tilfelle i fjor, men da var det en mystisk leggskade som stoppet henne.

Men lillebror Vladimir Vukicevic innfridde til fulle i Helsingfors med å ta seg til semifinalen med ny norsk U23-rekord.

- Jeg er kjempestolt av broder'n, men jeg er ikke overrasket. Jeg har jo sett hva han har gjort på trening helt siden oktober i fjor. Han er virkelig på gang, og da han gikk videre, felte jeg noen gledestårer for ham, sa Christina Vukicevic.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media