Akkurat nå er Stabæk Norges beste fotballag

Et byggverk av kunnskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- LET'S BE SMART, sier Stabæk-treneren når det spørres om han er overrasket  over tabellposisjonen etter åtte serierunder. - Det er hvor du ligger etter 30 serierunder som betyr noe.

Som om Bob Bradley trenger å minne oss om hva som er en av hovedårsakene til Stabæks sensasjonelle vår, trenerens evne til å holde beina godt plantet på jorda. For fotball er nødvendigvis ikke så komplisert som det kan se ut til når du har en ett hundre prosent definert plan.

Og holder deg til den.

Alltid. Uansett.

FOR STABÆK GJØR det. De holder seg til byggmester Bobs game plan. Enten de er beleiret en halvtimes tid av Vålerenga på Ullevaal, eller prøver å bryte ned Sandefjord hjemme på Nadderud, er en av sesongens nedrykkskandidater ett hundre prosent tro mot egen spillestil. Hvilket i fotballterminologiske vendinger handler om tålmodighet, en god porsjon risiko med ball, tempo i pasningsspillet, stor gjennombruddsvilje, enda større gjennombruddskraft, enda mer tempo og etter hvert også oppsiktsvekkende avslutningsferdigheter.

Alt tuftet på den amerikanske vinnermodellen "No guts, No glory".

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.