PRINS POLDI TIL UNNSETNING: Lukas Podolski slo an tonen for Köln med to tidlige scoringer. Selv om Augsburg hadde sine muligheter, endte det med en komfortabel Köln-seier på hjemmebane..Foto: SCANPIX/EPA/Rolf Vennenbernd
PRINS POLDI TIL UNNSETNING: Lukas Podolski slo an tonen for Köln med to tidlige scoringer. Selv om Augsburg hadde sine muligheter, endte det med en komfortabel Köln-seier på hjemmebane..Foto: SCANPIX/EPA/Rolf VennenberndVis mer

- Akkurat nå har vi ikke noe særlig til lag, men vi har en veldig fin innstilling

Solbakken mener Köln har fått godt betalt tross alle skadeproblemene.

KÖLN/OSLO (Dagbladet): Köln - Augsburg 3-0.

Ståle Solbakken var inneforstått med at han spente seg fast for sitt livs berg-og-dal-bane-reise da han takket ja til en av tysk fotballs uriasposter, trenerjobben i 1. FC Köln - en klubb og en by der ambisjonsnivået på laget vegne sjelden har stått i stil med de sportslige forutsetningene.

Så langt har oppholdet så absolutt stått til forhåndsforventningene. Det har stort hvert enten himmel eller helvete annenhver helg, og etter å ha blitt ydmyket av Dortmund på bortebane sist, skulle Solbakkens menn revansjere seg mot langt mer overkommelige Augsburg hjemme på RheinEnergieStadion.

Det skulle de også gjøre i en kamp som ser bedre ut på papiret enn den fortonet seg i praksis. Vertene var nemlig drepende effektive - gjestene det motsatte - og anført av spisstalismanen Lukas Podolski, skaffet «Die Geißböcke» seg en tidlig 2-0 ledelse de ikke rotet bort, men etterhvert bygde videre på.

- Kampen i dag er jeg ikke fornøyd med. Vi var ikke gode. Men resultatet var strålende. Og i den situasjonen vi er betyr det alt, sier Solbakken til Dagbladet.
- Vi har vunnet fire av de seks siste kampene. Da vi snudde 2-3 til 4-3 mot Hamburg i sluttminuttene snudde også sesongen vår. Det var resultatet som forandret alt. Men vi er for ustabile og når vi rakner går vi helt i oppløsning. derfor er vi veldig sårbare borte. Det handler å om bygge hjemmbanen og ta poengene her i Köln, fortsetter han.

Meldte seg på Podolski åpnet scoringskontoen etter 19 minutter da Podolski kombinerte seg fri med hjelp fra Mato Jajalo. Avslutningen var ikke all verden, men Augsburg-keeper Simon Jentzsch slapp ballen likevel forbi seg, og dermed var Köln i føringen.

Knapt fem minutter seinere doblet Podolski ledelsen fra straffemerket etter en unødvendig felling nede ved dødlinja. Jentzsch ble sendt én vei, ballen den andre, og dermed så det ut til å bli en riktig så lystig ettermiddag i Kölns storstue.

I stedet tilrev Augsburg seg et initiativ i kampen, som de ikke maktet å omsette i form av scoringer. I stedet ble de straffet av Slawomir Peszko, som var noe heldig som mottok ballen, men veldig dyktig da han skaffet seg plass til å avslutte drøyt ti minutter etter hvilen.

- Fordi vi nesten ikke har målscorere eller spisser var det veldig viktig at han (Peszko) endelig fikk et mål. Han har hatt nok sjanser i år. Dette vil kanskje hjelpe på selvtillitten hans, konstaterer Solbakken.

Ja takk til 5-1-5 Selv om gjestene fortsatte å skape sjanser, forsvant siste rest av spenning da Augsburg-innbytter Torsten Oehrl mistet hodet og kastet seg inn i en meningsløs takling som kvalifiserte til direkte rødt kort kvarteret før slutt.

Et tilfreds Köln-lag så imidlertid ingen grunn til å ta særlig med risiko, tross den tallmessige overtaket, og red inn til en solid 3-0 seier. Det var Solbakkens femte trepoenger på 11 forsøk, og dermed klatret Köln forbi Wolfsburg og opp på en 11.-plass på tabellen.

- Hadde jeg før sesongen blitt spurt om jeg ville ha 5-1-5 etter 11 kamper så hadde jeg sagt ja takk. Vi har hatt så mange problemer med skader at jeg er veldig fornøyd med 16 poeng. Vi mangler fire, fem mann og må bare skrape sammen det vi har fram til jul, sier Solbakken, som blant annet mangler fjorårets toppscorer Milivoje Novakovic og mannen han valgte til kaptein på Podolskisk bekostning, Geromel.

- Akkurat nå har vi ikke noe særlig til lag, men vi har en veldig fin innstilling, legger han til.