Akkurat nå: I krisemøte

Norges Fotballforbund diskuterer situasjonen etter at tre spillere i Eliteserien er rammet av corona. Det kan virke inn på avviklingen av sesongen.

RAMMET: Marius Lode (til høyre) er en av tre spillere - sammen med lagkamerat i Bodø/Glimt og RBK-spiller Markus Henriksen - som er smittet av corona under Norges landslagssamling i fotball. Her sammen med Alexander Sørloth, som ikke er berørt. Foto: NTB
RAMMET: Marius Lode (til høyre) er en av tre spillere - sammen med lagkamerat i Bodø/Glimt og RBK-spiller Markus Henriksen - som er smittet av corona under Norges landslagssamling i fotball. Her sammen med Alexander Sørloth, som ikke er berørt. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rune Pedersen, leder for Seksjon for turneringsadministrasjon og arrangement i Norges Fotallforbund, bekrefter overfor Dagbladet at det er innkalt til et hastemøte klokka 12.00 for å se på avviklingen av resten av årets eliteserie-sesong.

- Vi håper å gjennomføre sesongen i inneværende år. Det kan hende det må gjøres tilpasninger ved å innføre flere midtuke-kamper. Også for å være før var for hva som måtte komme, nå mens de aller fleste spillerne er friske og klare. Vi må se grundig på dette, sier Pedersen til Dagbladet.

Kritisk

Meldingen om at de to Glimt-spillerne Marius Lode og Patrick Berg, og Rosenborg-spiller Markus Henriksen, ble smittet av corona under landslagssamling, slo ned som en bombe i formiddag.

Konsekvensene for gjennomføringen av den hjemlige seriespillet kan bli store – men forbundet mener foreløpig å ha kontroll.

- Ingen av de berørte lagene har til nå signalisert at de vil utsette kamper. Da er vi per nå innenfor. Men det gjelder å følge situasjonen tett fra dag til dag. Vi har fortsatt noe tid å gå på for å få gjennomført sesongen i år også om det blir flere smitte-tilfeller og utsettelser, mener han.

Det kritiske, sier Pedersen, er om Moldes spillere blir berørt. De har i tillegg Europaligaen å tenke på, og har langt færre ledige datoer. Om deres kamper ryker, vil problemene forplante seg.

- Om Moldes kamper blir utsatt, er vi ute å kjøre. Men for norske lag ellers er det som sagt flere midtuke-datoer igjen, oppsummerer han.

- Må være årvåkne

Pedersen sier nå til klubbene at de må være ekstra skjerpet.

- Vi har god dialog med klubbene. Men vårt budskap nå er at de må være veldig strenge, sier han.

- Hva mener du med det?

- At de må være ekstra årvåkne og gjøre alt de kan for å redusere smitte-risikoen. Da er protokollen vi har blitt enig om nøkkelen. Både det medisinske personellet i klubbene og spillerne selv må ta ansvar, sier Pedersen.

Han skryter av jobben som er gjort til nå av klubbene og spillerne.

- De har respondert fantastisk. Vi har gjennomført et stort antall kamper siden 16. juni og det har stort sett gått bra. Men vi skal ha karma og god hjelp for å få det til i fortsettelsen også, innser han.

- Dette er veldig synd for Markus. Det eneste som betyr noe nå er at han ikke blir alvorlig syk og at alt går bra med ham, sier Rosenborg-trener Åge Hareide.

- Trist

- Dette er veldig synd for Markus. Det eneste som betyr noe nå er at han ikke blir alvorlig syk og at alt går bra med ham, sier Rosenborg-trener Åge Hareide.

De nye smittetilfellene gjør at Bodø/Glimt mest sannsynlig må feire seriegullet uten to av sine viktigste spillere denne sesongen.

Det mener fotballekspert Jesper Mathisen er trist, men han påpeker også at dette kan føre til at årets eliteseriesesong kommer til å fortsette inn i 2021.

- Jeg tror de kommer til å spille kamper i januar for å få ferdig dette her. Jeg synes Eliteserien og Obos-ligaen har vært veldig flinke som har fått unnagjort så mange kamper uten mer smitte, så får vi håpe at det fortsetter, sier Mathisen.

Mathisen er ikke overrasket over at flere landslagsspillere nå er smittet. Til Dagbladet sier han:

- Dette er bare beviset på hvor galt dette her var i ferd med å bli og hvor galt det faktisk har blitt. NFF var fast bestemt på å fly ut av landet med flere spillere smittet og var opptatt av så flotte protokoller og at det er avstand. Det har nesten hørt ut som om fotballspillere ikke kan bli smittet. Vi må bare rose Bent Høie og co. for den avgjørelsen de tok da landslaget var på Gardermoen klare for å reise.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer