«Akkurat nå virker Kjetil bedre enn noen gang»

Til sammen har disse sju utøverne 21 medaljer i OL og VM. De bør helst vinne noe denne gangen. Ellers kan de bli innhentet av Kjetil Aamodt - skal vi tro vurderingene de kommer med her.

ST. MORITZ (Dagbladet):

Bode Miller (25), USA.

OL-sølv storslalåm og kombinasjonen 2002:

- Kjetil er en fantastisk skiløper. Spesielt fordi han akkurat som meg kjører alle fire disipliner. Tidligere har det ikke virket som om han har fått til alle disiplinene samtidig, men akkurat nå virker Kjetil bedre enn noen gang. Han kjørte bra både i Adelboden, Wengen og i Kitzbühel. Det blir tøft og jevnt i VM, men jeg tror han vil vinne noe. Selvfølgelig i kombinasjonen, men også i utfor og super-G. Han har gjort det før.

Stephan Eberharter (33), Østerrike.

(OL-gull storslalåm 2002, VM-gull super-G og kombinasjonen 1991, OL-sølv storslalåm 1998 og super-G 2002, VM-sølv super-G 2001, OL-bronse utfor 2002:

- Aamodt har alltid vært en god løper, og hadde suksess fra han dukket opp i verdenscupen for første gang. Han har vunnet flere medaljer enn noen andre, en stor samling og en stor prestasjon. Dette handler om Aamodts mentale styrke. I VM handler det om ett løp på én dag. Det er ikke som verdenscupen som jeg sjøl satser like mye på. Aamodt er alltid en tøff konkurent, og vil være like hard å slå i dette mesterskapet som tidligere. Jeg tror for øvrig det samme vil gjelde for Lasse Kjus.

Hermann Maier (30), Østerrike.

OL-gull super-G og storslalåm 1998, VM-gull utfor og super-G 1999, VM-sølv utfor 2001, VM-bronse super-G 2001:

- Aamodt har store sjanser i VM. Det ser man på stillingen i v-cupen sammenlagt. Han er ikke langt bak førsteplassen. Han virker også å være veldig god i slalåm.

Fritz Strobl (30), Østerrike.

OL-gull utfor 2002:

- Bortsett fra kombien i Wengen, har han ikke vunnet noe i år. Det ser jo ikke så bra ut, men ser man på OL- og VM-resultatene de siste årene, er Aamodt alltid med helt framme. Det blir han også denne gangen. Han vil helt sikkert kjøre godt i minst en disiplin, ser ut til å være i god form og kjører nå også godt slalåm. Vi kan heller ikke glemme ham i utfor. I fjor vant han to gull i OL. Det kan også godt skje i VM. Vi får se, jeg håper at vi klarer å holde følge med ham. Han er definitivt en av historiens største skiløpere.

Daron Rhalves (29), USA.

VM-gull super-G 2001:

- Aamodts karriere er ganske enkelt imponerende. Han vokser voldsomt til mesterskap. Jeg tror det handler om å prioritere, og sørge for at alt er perfekt til de store rennene. Han er smart i forhold til å ta pauser slik at han kommer inn i mesterskapene så forberedt som overhodet mulig. Også denne gangen må vi regne med Aamodt. Han kan aldri glemmes. Det samme gjelder egentlig Lasse Kjus, men Aamodt har definitivt best sjanse til å vinne noe.

Hannes Trinkl (35), Østerrike.

VM-gull utfor 2001, OL-bronse utfor 1998:

- Aamodt er en av de beste løperne i skihistorien. Ski er for ham det viktigste. Han elsker idretten, og er veldig sterk. I VM tror jeg han blir farlig i utfor. Han er rett og slett vanskelig å slå. Sjøl mener jeg det er svært vanskelig å kjøre alle fire disiplinene, og kan ikke forstå at noen klarer det. Men Kjetil viser oss at det går an. En fantastisk skiløper.

Mario Matt (23), Østerrike.

VM-gull slalåm 2001, VM-sølv kombina-sjonen 2001:

- Kjetil er veldig god i alle dispiliner. Svært vanskelig å slå. Jeg tror helt sikkert han har sjanse til å ta VM-medalje i slalåm også. Han kjører aldri om han ikke har sjanse til å komme på pallen.

MANNEN ALLE FRYKTER: Kjetil André Aamodt er beundret og fryktet av hele alpineliten. Her kjører han ned til en 3.plass i forrige ukes utforrenn i Kitzbühel.