Akkurat nok

Chelsea overbeviser ikke. Men de vinner.

(Dagbladet.no): Mot Birmingham i ettermiddag var Chelsea direkte heldige som tok med seg tre poeng. Men akkurat som mot Manchester United i åpningskampen tok Chelsea tre poeng - uten å overbevise.

Etter en tidlig sjanse til Didier Drogba, som kom etter at tidligere Chelsea-spiller Melchiot gjorde en grov miss, var det duket for Birmingham.

Store sjanser

Emile Heskey fikk en gavepakke av Wayne Bridge, men alene med Chelseas tsjekkiske keeper, Petr Cech, ble avslutningen for svak. Birmingham ropte også på straffe for hands et par ganger i første omgang, men begge ganger vinket dommeren spillet videre.

I pausen gjorde Chelseas iskalde og til tider arrogante trener, Jose Mourinho, to bytter. Men verken Tiago eller Kezman klarte å sette sitt preg på kampen. Det gjorde til gjengeld Chelseas tredje innbytter, Joe Cole.

Flatterende

Den unge engelske landslagsspilleren brukte bare fem minutter før han førte Chelsea opp i en flatterende ledelse. Cole fikk ballen i feltet og skjøt via en Birmingham-forsvarer og i mål.

Resten av kampen ble preget av at Chelsea satset mindre framover, men temperaturen i kampen økte tilsvarende. Robbie Savage og Emile Heskey gjorde sin del for å utfordre Chelsea på diverse fysiske øvelser, men det nykomponerte Chelsea-laget holdt unna og står nå med to seire, to mål og null baklengs etter to kamper.

Akkurat nok, med andre ord.

Stil i andre rekke

For, skal vi tro Mourinho, er det tre poeng det handler om i år - ikke stilkarakterer. Og det er ingen grunn til å tvile på Mr. Mourinhos ord. Det holder å ta en titt på hva hans forrige lag, Porto, vant Champions League på i vår: kynisk defensiv fotball, med geniale glimt framover.

- Da Mr. Kenyon (sportsdirektør i Chelsea, journ. anm.) og Mr. Abramovitsj (klubbeier) snakket med meg første gang, de ba om resultater. De vil vinne de store turneringene, de vil at Chelsea skal bli en av de største klubbene i verden, sier Mourinho til AP.

Og for å feie all tvil til side:

- Å vinne er første prioritet. Stil er andre.

TETT: I en tett og jevn fotballkamp skapte Birmingham flest sjanser, men Chelsea og Geremi tok alle poengene.
INNBYTTERHELT: Joe Cole scorer kampens eneste mål.