Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Akkurat passe gode

Tre favoritter har spilt, men bare Argentina ser ut som en VM-mester. Om det betyr noe. Esten O. Sæther kommenterer.

DET ER den gamle fotballkulturen som dominerer Tysklands-VM på åpningsdagene, men egentlig er det ingen flere enn Argentina som har vist et spill som minner om suksess til langt ut i neste måned.

Men foreløpig teller ikke stilen.

Det gjør England til en like sannsynlig verdensmester, eller Sverige for den saks skyld.

For naboens poengtap kommer neppe til å ødelegge så mye.

UAVGJORT FOR for argentinerne hadde gjort det.

De har havnet i VMs vanskeligste gruppe og startet med mesterskapets mest sannsynlige overraskelse.

Om det er da er språklig mulig å kalles noe sånt.

På banen var det i hvert fall ikke mulig for Elfenbenkysten. Det skyldtes litt egne mangler, men mest Argentinas klasse.

Akkurat passe gode

Den er formidabel.

ARGENTINA spiller ikke vakker fotball, men stilen deres er akkurat så pen som nødvendig.

Og så har de spillere med avgjørende ferdigheter som Herman Crespos evne til å være på riktig plass i målgården (1-0) og Juan Roman Riquelmes skreddersøm i pasningene (2-0).

De to scoringene viste forspranget til den gamle fotballkulturen i konkurransen med den nye afrikanske. Da holdt det ikke at Elfembenkysten gjennomgående hadde både mer muskler og større fart. Laget mangler fortsatt den felles forståelsen av fotball, og kommer dessverre til å falle ut av VM enten mot Nederland eller Serbia.

HVERKEN England eller Sverige faller selv om de startet med et ganske stusslig spill.

I hvert fall for å regnes i favorittsjiktet.

Svenskene mistet til og med to poeng, men jeg tror ikke det blir avgjørende for å gå videre fra gruppespillet. For det var ikke laget som helhet som sviktet mot nykommerne fra Trinidad & Tobago.

Alle som driver med fotball har opplevd kamper som denne. Når motstandernes stopperpar plasserer seg i eget straffefelt og knapt passerer sekstenmeterstreken, blir det ofte vrient å avslutte med kvalitet.

VIKTIG: Argentina har typer med helt avgjørende ferdigheter, her representert ved Hernan Crespo. Argentina spiller ikke vakkert, men akkurat så pent som nødvendig, mener kommentator Esten O. Sæther. Foto:  AP
VIKTIG: Argentina har typer med helt avgjørende ferdigheter, her representert ved Hernan Crespo. Argentina spiller ikke vakkert, men akkurat så pent som nødvendig, mener kommentator Esten O. Sæther. Foto: AP Vis mer

Svenskene skuffet med dårlig innleggskvalitet, men hadde tross alt sjanser nok til å score tre, fire ganger.

Da er det ingen sportlig krise.

I TILLEGG klarte det omdiskuterte forsvaret seg godt i en kamp som krevde ekstra stor konsentrasjon. Det blir verre når Paraguay kommer med Nelson Valdez i stedet kveldens svenske spissutfordring Stern John. Coventry-spissen er god han, men Valdez har et trøkk og steg i verdensklasse.

Likevel:

** Sverige ryker neppe på disse missene.

Laget kan like gjerne vinne begge de neste kampene og ta gruppeseieren.

MEN LIKE selvsagt går det an å vinne VM med en så slapp andreomgang som England presterte mot Paraguay. Det er ikke noe annet som laget tar med fra den begredeligheten de tre poengene.

Men vi andre kan tenke vårt.

Som for eksempel at den engelske midtbanen ikke dekker store nok rom raskt nok.

Det gjorde kanskje ikke så mye i en kamp der det bare var Nelson Valdez som utfordret forsvarsfireren, mens resten av motstanderne syslet med skuddtrening fra 30 meters hold.

Men hva når det kommer lag som systematisk bruker de ledige rommene på midten til å tre igjennom baller til flere offensive spillere på avtalte løp?

ENGLAND har et godt midtforsvar, men ikke defensivt glitrende sidebacker. Det som var bra nok i åpningskampen, lignet ikke forsvar til gull.

Det var ikke mye klasse over angrepsspillet heller.

Igjen er det løpskapasiteten som mangler. Peter Crouch er et flott oppspillspunkt, men han trenger både flere medspillere og bedre fart rundt seg.

Om det ikke bare var sommervarmen som fikk laget til å se så slapt ut.

I VM er det lett å bli lurt av stilen.

Den teller hverken i juni eller juli.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media