UTEN POENG: Aksel Lund Svindal endte på en skuffende 16. plass i dagens super G-renn i Lenzerheide. Han fikk dermed ikke med seg noen verdifulle poeng io kampen om sammenlagtseieren i verdenscupen. Nå ser det mørkt ut med tanke på å vinne den. Foto: Marco Trovati / AP / NTB Scanpix
UTEN POENG: Aksel Lund Svindal endte på en skuffende 16. plass i dagens super G-renn i Lenzerheide. Han fikk dermed ikke med seg noen verdifulle poeng io kampen om sammenlagtseieren i verdenscupen. Nå ser det mørkt ut med tanke på å vinne den. Foto: Marco Trovati / AP / NTB ScanpixVis mer

Aksel: - Det var noe drit

Hirscher: - Jeg er sjokkert!

(Dagbladet): Dette var dagen da Aksel Lund Svindal skulle legge et skikkelig press på Marcel Hirscher i kampen om seieren i totalcupen i verdenscupen.

Slik gikk det imidlertid ikke:

Aksel Lund leverte et overraskende svakt renn og endte uten poeng på sin 16. plass. Marcel Hirscher, som normalt er laaaangt svakere enn nordmannen i fartsdisiplinen endte på — en for han — sterk 12. plass, og østerrikeren fikk dermed med seg 22 poeng.

19 poeng skiller Dermed er Aksel Lund Svindals ledelse i sammenlagtcupen krympet fra 41 til 19 poeng etter en konkurranse han i stedet normalt ville brukt anledningen til å øke forspranget.

Og for å kalle en spade for en spade:

Med mindre noe helt uforutsett skjer, så tapte Aksel Lund Svindal i dag muligheten til å vinne verdenscupen sammenlagt for tredje gang i karrieren.

Gir ikke opp
Lørdagens storslalåm er solid fordel Hirscher i styrkeforholdet mellom han og Aksel Lund Svindal. Og søndagens slalåm kjører ikke Lund Svindal. Der vil Hirscher også sanke mange poeng.

Aksel selv kastet ikke inn håndkleet etter rennet i dag, men legger ikke skjul på at det nå er østerrikeren som har overtaket.

- Det var noe drit. Jeg kjørte greit på toppen, men den store feilen jeg gjorde i bånn ødela alt. Derfor var jeg ikke overrasket da jeg så på tavla da jeg kom i mål, sa Aksel Lund Svindal til NRK etter løpet.

Avhengig av hjelp
Nå er nordmannen avhengig av at Hirscher gjør tabber i de to konkurransene som er igjen, dersom han likevel skal ende opp med den største og gjeveste krystallkula.

- Det hadde vært kulere å avgjort dette selv, uten å være avhengig av hjelp fra andre. Jeg har ikke mista det 100 prosent, men jeg mistet initiativet, sier Lund Svindal.

- Alt kan skje
Marcel Hirscher har en 16.- og en 56. plass som tellende resultater i super G tidligere denne sesongen. Han mener ingen kunne forutsett muligheten for at han skulle ende foran Aksel Lund Svindal i dag.

- Absolutt ingen kunne fortsett at jeg skulle havne foran Aksel i super G. Jeg er sjokkert selv.

- Men slik er alpint; alt kan skje. Når vi begge må gi full gass i kampen om å vinne, så kan det oppstå feil. Det er slikt som skjer når risikoen er stor, sier Marcel Hirscher til NRK.

VANT SUPER G-CUPEN: Aksel Lund Svindals sjanser til å vinne sammenlagtseieren er ikke stor, men han vant iallfall super G-cupen. Foto: Peter Schneider / EPA / NTB Scanpix
VANT SUPER G-CUPEN: Aksel Lund Svindals sjanser til å vinne sammenlagtseieren er ikke stor, men han vant iallfall super G-cupen. Foto: Peter Schneider / EPA / NTB Scanpix Vis mer

Kjetil Jansrud endte på 8. plass.

Selv om det gikk skeis for Aksel Lund Svindal i dag, så skal det nevnes at han vant super G-cupen. Det er uansett en sterk prestasjon.

FAVORITT: Marcel Hirscher fikk med seg 22 poeng fra dagens super G-renn, og er nå storfavoritt til å vinne verdenscupen sammenlagt. Foto: Foto: Leonhard Foeger / Reuters / NTB Scanpix
FAVORITT: Marcel Hirscher fikk med seg 22 poeng fra dagens super G-renn, og er nå storfavoritt til å vinne verdenscupen sammenlagt. Foto: Foto: Leonhard Foeger / Reuters / NTB Scanpix Vis mer