Aksel (28) setter Ocean Race-rekord

Aksel Magdahl (28) blir tidenes yngste navigatør i Volvo Ocean Race.

(Dagbladet.no): Et drøyt år før starten av neste jorda-rundt-regattaen Volvo Ocean Race er det klart at tønsbergseileren Aksel Magdahl er tatt til den ene av de to båtene til svenske Ericsson Racing Team.

Magdahl er håndplukket til å være navigatør ombord, og blir dermed historiens yngste volvo oceanracenavigatør. Denne viktige jobben blir vanligvis gitt til seilere med lang internasjonal erfaring.

- Vi vil gjerne ha med Aksel på teamet, sier Sveriges mest erfarne offshoreseiler, Magnus Olsson, til Dagbladet..no.

Olsson skal sammen med skipper Anders Lewander plukke ut mannskap til den nordiske Ericssonbåten de neste månedene.

Aksel Magdahl har de siste årene seilt sammen med Knut Frostad på trimaranen Academy, og Magdahl talent og kunnskap om navigasjon og elektronikk ombord har gjort ham kjent i seilmiljø utenfor landets grenser.

Skuffet sist

Ericsson Racing Team endte på en for svenskene, skuffende femteplass i forrige Volvo Ocean Race og skal reise kjerringa med to båter i neste runde. Den ene båten skal ha mannskap fra hele verden ombord, mens båt nummer 2 skal ha en rent nordisk lag.

Båt nummer 1 hadde inntil nylig en eksentriske skipperen John Kostecki på laget. Men amerikaneren har ombestemt seg og vil være hjemme hos familien isteden!

REKORD: Aksel Magdahl setter Volvo Ocean Racerekord - før start - i en båt av denne typen.
REKORD: Aksel Magdahl setter Volvo Ocean Racerekord - før start - i en båt av denne typen. Vis mer

Nå starter Ericsson-ledelsen jakten på en ny skipper, og svenskgifte Paul Cayard er det heteste kortet i denne sammenhengen.

Flere nordmenn ombord

Også norske Knut Frostad er ettertraktet Volvo Ocean Race-seiler og vil trolig bli å finne på en av båtene som starter neste høst. Om det blir på en av Ericssonbåtene er uvisst. Det blir neppe på den nordiske båten, som på forhånd anses å ha minst vinnersjanser. Fordi den internasjonale båten får seilerne med mest erfaring og den båten som etter testseiling viser seg å ha størst fartspotensiale.

Etter deltagelse i fire jordarundt-seilaser uten topplassering er Frostad sannsynligvis sulten på øverste pallplass.

Den nordiske båten kommer til å få minst én nordmann til ombord. Til denne plassen er Christian Løken, Thomas Nilsson og Espen Guttormsen de heteste kandidatene.

TATT UT AV SVENSKE: Magdahl får en viktig jobb ombord.