HENGER MED: Aksel Lund Svindal ligger på 7. plass etter førsteomgangen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
HENGER MED: Aksel Lund Svindal ligger på 7. plass etter førsteomgangen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Aksel åpnet forrykende

Men han mistet ledelsen midt i bakken.

||| (Dagbladet): Det er små forskjeller som skiller de beste i Sölden-tåka, etter førsteomgangen i dagens verdenscupåpning. Det er bare 15 hundredeler mellom første- og sjetteplassen.

Aksel Lund Svindal har sagt at han har hatt en 2007-følelse foran denne sesongen, og at han har vært i sjeldent god storslalåmform.

Det viste han definitivt i starten i dag.

6. og 7. plass Ved første mellomtid ledet Lund Svindal med fire hundredeler på franske Cyprien Richard. Han klarte derimot ikke holde på dette forspranget.

Etter noen feilskjær i midtpartiet lå han et drøyt halvsekund bak, men han hentet inn litt og kjørte i mål 39 hundredeler bak franskmannen, som leder med tida 1.10,56. Det holdt til en 7. plass.

- Det var røffe forhold her, og jeg ga gass. Da blir det gjerne noen småfeil. Jeg er fornøyd med å være så nær teten med de småfeilene jeg gjorde. Det viktige nå er å vite at farten jeg har i kroppen er høy, sier Lund Svindal til NTB.

Kjetil Jansrud er hakket foran Aksel, bare 15 hundredeler bak Richard.

Gode andreomganger Men siden det er så lite som skiller i toppen, har de norske gutta alle muligheter i finaleomgangen - som er utsatt til 14.45.

- Jeg kjørte på det jevne, men det ser det ut til at alle de som ligger i teten har gjort. Jeg har et bra utgangspunkt nå og alle muligheter. Det er opp til meg selv, sier Kjetil Jansrud til NTB.

Jansrud er dessuten kjent for sine forrykende andreomganger og Lund Svindal husker nok fortsatt storslalåmåpningen i 2007. Da var han over sekundet bak ledelsen etter førsteomgangen og på sjetteplass - men han endte på toppen av pallen. Også den gang i Sölden.

Og dagens førsteomgang er også en viktig og beroligende bekreftelse for dem, etter at de i sommer byttet ut hele utstyrsparken og nå kjører på Head-ski.

15 HUNDREDELER BAK: Kjetil Jansrud er beste nordmann etter førsteomgangen, bare 15 hundredeler bak Cyprien Richard. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
15 HUNDREDELER BAK: Kjetil Jansrud er beste nordmann etter førsteomgangen, bare 15 hundredeler bak Cyprien Richard. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer