- Aksel avskriver seg selv med kjøringa på toppen

Men Jansrud tror på norsk suksess i morgen.

NESTEN: En dårlig start og en liten feil midt i løypa kostet Aksel Lund Svindal seieren i Kitzbühel i formiddag. Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay
NESTEN: En dårlig start og en liten feil midt i løypa kostet Aksel Lund Svindal seieren i Kitzbühel i formiddag. Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KITZBÜHEL (Dagbladet): Aksel Lund Svindal var 21 hundredeler unna karrierens første utforseier i Kitzbühel, men østerrikske Hannes Reichelt ble for sterk for nordmannen.

Kjetil Jansrud, som kjørte inn til en 8.-plass, sier lagkameraten burde kjørt bedre i starten av den fryktede løypa.

- Aksel avskriver seg selv med kjøringa på toppen. Hadde han truffet bedre der hadde han vært foran i mål, sier Jansrud.

Rå i bånn Lenger ned var derimot Aksel godt med, og fra å ha ligget over et sekund bak Bode Miller var han 13 hundredeler foran i mål. Som vanlig var 31-åringen god på de lange flatene.

- I bånn er han rå, og det er rått at han tar et helt sekund på Bode. Jeg tapte jo til ham, men likevel er det jo bittert for ham å bli nummer to, sier Jansrud.

Reichelt sørget dermed for Østerrikes første seier i det tradisjonsrike rennet siden 2006 til stor glede og stormende jubel fra et ekstatisk hjemmepublikum. Bode Miller, som forøvrig var skikkelig forbanna etter tredjeplassen.

- Jeg unner ikke østerrikerne det, men når det er sagt er det kanskje bra for sporten at de fikk en seier her i dag, sier Jansrud.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer