Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Aksel avskriver seg selv med kjøringa på toppen

Men Jansrud tror på norsk suksess i morgen.

NESTEN: En dårlig start og en liten feil midt i løypa kostet Aksel Lund Svindal seieren i Kitzbühel i formiddag. Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay
NESTEN: En dårlig start og en liten feil midt i løypa kostet Aksel Lund Svindal seieren i Kitzbühel i formiddag. Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KITZBÜHEL (Dagbladet): Aksel Lund Svindal var 21 hundredeler unna karrierens første utforseier i Kitzbühel, men østerrikske Hannes Reichelt ble for sterk for nordmannen.

Kjetil Jansrud, som kjørte inn til en 8.-plass, sier lagkameraten burde kjørt bedre i starten av den fryktede løypa.

- Aksel avskriver seg selv med kjøringa på toppen. Hadde han truffet bedre der hadde han vært foran i mål, sier Jansrud.

Rå i bånn Lenger ned var derimot Aksel godt med, og fra å ha ligget over et sekund bak Bode Miller var han 13 hundredeler foran i mål. Som vanlig var 31-åringen god på de lange flatene.

- I bånn er han rå, og det er rått at han tar et helt sekund på Bode. Jeg tapte jo til ham, men likevel er det jo bittert for ham å bli nummer to, sier Jansrud.

Reichelt sørget dermed for Østerrikes første seier i det tradisjonsrike rennet siden 2006 til stor glede og stormende jubel fra et ekstatisk hjemmepublikum. Bode Miller, som forøvrig var skikkelig forbanna etter tredjeplassen.

- Jeg unner ikke østerrikerne det, men når det er sagt er det kanskje bra for sporten at de fikk en seier her i dag, sier Jansrud.

Alle muligheter I morgen er det Super-G på programmet, og i utgangspunktet skal det være en sterkere gren for de norske løperne. Det er ennå ikke bestemt hvor løypa blir lagt, men etter alle solemerker blir den legendariske «Hausberg»-kanten droppet også i morgen.

- Vi har bedre muligheter der enn i utforen. Vi har et sterkere lag der. Vi får se litt hvor traseen blir lagt, men blir den lagt rundt er det fordel Aksel. Jeg ser fram til i morra, sier Jansrud.

Lund Svindal er også optimist før morgendagen.

- Det er en ny dag og nye muligheter. Jeg er en av de som kan ta det, sier han.

KLAR: - Aksel avskriver seg selv med kjøringa på toppen. Hadde han truffet bedre der hadde han vært foran i mål, sier Jansrud om lagkameraten. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
KLAR: - Aksel avskriver seg selv med kjøringa på toppen. Hadde han truffet bedre der hadde han vært foran i mål, sier Jansrud om lagkameraten. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN Vis mer
Hele Norges coronakart