TAPTE TERRENG: Aksel Lund Svindal ble bare nummer 12 i dagens utforrenn i Kandahar-løypa i Garmisch-Partenkirchen. Her stuper Aksel ut av startporten under gårsdagens trening. Foto: Stephan Jansen, EPA/Scanpix
TAPTE TERRENG: Aksel Lund Svindal ble bare nummer 12 i dagens utforrenn i Kandahar-løypa i Garmisch-Partenkirchen. Her stuper Aksel ut av startporten under gårsdagens trening. Foto: Stephan Jansen, EPA/ScanpixVis mer

Aksel enda lengre unna sammenlagtseier

Ble bare nummer 12 i dagens utfor.

||| (Dagbladet): Aksel Lund Svindal er enda lengre unna sammenlagtledelsen i verdenscupen etter dagens utforrenn i Kandahar-løypa i Garmisch-Partenkirchen.

Aksel kjørte inn til 12. plass, og selv om han plukket 22 poeng inn på sammenlagtleder Benjamin Raich som ikke kjørte i dag, overtok sveitsiske Carlo Janka ledelsen i sammendraget.

For Lund Svindal forsvant vinnersjansene kanskje allerede i det første henget.

— Jo, det meste av det jeg tapte i dag la jeg nok igjen øverst. Jeg kom rett og slett for spisst inn i henget der oppe, men det var ikke den eneste feilen jeg gjorde. I henget måtte jeg tverre skiene litt og tapte mye, men deretter gjorde jeg også en feil ut på flata som gjorde at jeg ikke fikk dratt med meg så mye fart, sier Aksel til NTB.

Janka vantJanka vant rennet foran østerrikeren Mario Scheiber mens kanadaiske Erik Guay og sveitsiske Patrick Kueng delte tredjeplassen, bare sju hundredeler bak vinneren.

I et meget tett renn skilte det bare 19 hundredeler mellom Janka og Didier Cuche som ble nummer åtte.

Aksel Lund Svindal ligger nå 250 poeng bak Janka i sammendraget. Raich ligger 54 poeng bak Janka før de tre siste rennene.

Verdenscupen avgjøres i Garmisch denne uka. I morgen kjører gutta super-G, fredag er det storslalåm og lørdag slalåm.

Ute av kampen om «kula»Aksel har nå kun teoretiske sjanser for sammenlagtseieren, men hadde mer eller mindre slått fra seg muligheten allerede før dagens utfor.

- Jeg ligger ikke håpløst langt bak, men det er litt i lengste laget. Det er flere som ligger rundt der og det skal litt til å slå alle de i finalen, sa Aksel til NRK før dagens renn.

Nordmannen tapte mange poeng på sykdomsoppholdet på nyåret, men viste kjempeform i OL der han tok både gull-, sølv- og bronsemedalje.

Dermed var det et lite håp om at han kunne skape spenning i de siste rennene, men etter dagens 12. plass skal det svært mye til.