- Aksel er best i verden

Verdenscupsjef Marius Arnesen etter storslalåmseieren.

- Dette er bare fantastisk. Aksel hadde et voldsomt press på seg, han kjørte i tettest tåke av alle, men gikk til topps. Han er best i verden, verken mer eller mindre, slo verdenscupsjef Marius Arnesen fast overfor NTB torsdag.

Han var ikke helt fornøyd med at det ble «stang-ut» i super G-rennet onsdag, der Svindal endte på 11. plass, men torsdag jublet han hemningsløst for nok en norsk verdenscupseier i alpint.

- Dette var den aller første storslalåmseieren til Aksel, og det er virkelig gøy. Nå kan vi nesten ikke vente med å komme oss til Bormio over jul. Vi kommer til å reise hjem for å spise ribba på høykant, så det går raskere, sa Arnesen.

Nå venter noen rolige juledager med familien hjemme for både løpere og ledere/trenere, og særlig for Svindal mener sjeftreneren det er viktig.

- Nå har han vært gjennom renn og gjennomkjøringen neste hver dag de siste ni dagene, så han trenger hvile, det er det ingen tvil om, sa verdenscupsjefen.

Han innrømmet også at norsk alpin skisport kan senke skuldrene igjen etter femte- og sjetteplasser som det beste i førjulsrennene i Italia. Seieren ga det norske alpinlandslaget den roen det trengte.

- Aksel har nok en gang vist at han er tipp topp, men vi har sju andre løpere også, og nå gjelder det å få dem tilbake, slik at vi kan bygge et tipp-topp-lag rundt Svindal etter jul, sa Marius Arnesen som temmelig sikkert får igjen Kjetil André Aamodt til rennene i Wengen midt i januar.

Men foreløpig trekker Aksel Lund Svindal lasset alene. Det gjør han med glans etter to seirer, en annenplass og klar ledelse i verdenscupen før juleferien setter inn.

- Aksel er best i verden

(NTB)

BEST I TÅKA: Verdenscupsjef Marius Arnesen er voldsomt imponert over Aksel Lund Svindals prestasjoner i årets alpintsesong. Foto: EPA
BEST I TÅKA: Verdenscupsjef Marius Arnesen er voldsomt imponert over Aksel Lund Svindals prestasjoner i årets alpintsesong. Foto: EPA Vis mer