STARTER SØNDAG: Aksel Lund Svindal føler seg klar til søndagens åpning i verdenscupen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
STARTER SØNDAG: Aksel Lund Svindal føler seg klar til søndagens åpning i verdenscupen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Aksel er stor(slalåm) optimist

Super treningsuke før sesongstarten.

||| Aksel Lund Svindal oser selvtillit og er ikke redd for å si at han mener det er grunn til å være optimist før verdenscupåpningen i Sölden til helga.

- Det er lenge siden jeg har fått trent så bra som jeg gjorde i forrige uke, og jeg skal ikke legge skjul på at jeg føler storslalåmformen er ganske bra. Jo, på trening er jeg brukbart fornøyd med det jeg har fått ut i storslalåm, sier Aksel Lund Svindal til NTB.

Han var på pressetreff med sine nye skiprodusent Head i Sölden torsdag ettermiddag, og et sted mellom 150 og 200 fotografer og journalister stilte opp for å høre hva den norske superfavoritten hadde å si.

Han måtte svare på alt av spørsmål fra surfing på den sørlige halvkule til planer om ekteskap.

- Det er stått i et italiensk magasin at du går med planer om å gifte deg. Stemmer det?

- Nei, det kan jeg si med hånden på hjertet at slike planer har jeg ikke, sa Svindal smilende. Han sa også, med skikkelig glimt i øyet, at forsøkene på surfing etter treningsoppholdet på New Zealand tidligere i høst endte med mest svømming.

Spenning - Jeg har kjent spenningsnivået øke hele den siste uken, for vi har jo trent og forberedt oss i Pitztal, og derfra kan vi se over hit. Nå er jeg på plass her, noe som betyr at spenningsnivået øker ytterligere. Det mediepresset som er her nå, gjør at jeg kjenner på kroppen, bokstavelig talt, at sesongåpningen nærmer seg med stormskritt, sier Svindal til NTB.

Han har byttet utstyrsleverandør i år og sier at alt føles bra, selv om det meste er nytt, fra ski og støvler til servicemann.

- I den siste tiden har jeg fått gjort unna to-tre dager med veldig god fartstrening, både når det gjelder utfor og super-G, men den siste tiden nå er det naturlig nok storslalåm det har dreid seg mest om, sier Svindal.

Han har gode minner fra isbreen i Sölden fra tidligere, for han gikk til topps i åpningsrennet i Sölden i 2007-sesongen, og han mener at han er like bra nå som han var den gangen. Dessuten har han ski i storslalåm som gir godt feste på det isete underlaget han trolig vil møte på Rettenbachisbreen søndag formiddag.

- Trenerne våre har gjort en kjempejobb og laget fantastiske treningsforhold for oss den siste tiden. Det meste har fungert veldig bra, slår Svindal fast.

Ikke Levi Alt tyder nå på at han kommer til å stå over verdenscuprennet i slalåm i finske Levi om tre uker. Han kommer i stedet til å bruke tiden på fartstrening og forberede de viktige fartsrennene i USA og Canada.

- Jeg kan vel si det slik at jeg skal overraske meg selv veldig mye i slalåm, dersom det skal bli noen Levi-start på meg. Dersom jeg ikke blir mye, mye bedre i slalåm enn hva tilfellet er nå, ser jeg ingen grunn til å reise til Levi.

- Da er det bedre at jeg trener skikkelig et par dager ekstra før vi reiser til Nakiska utenfor Calgary for å gjøre unna de siste forberedelsene til rennene i Lake Louise (Canada) og Beaver Creek (USA), sier Aksel Lund Svindal.

Det er fartsgrenene utfor og super-G samt kombinasjonen og storslalåm han satser mest på denne sesongen, og selv om det meste har gått bra i sommer og høst, føler han fortsatt at han bør teste flere super-G-ski for å bli helt fornøyd.

- Didier Cuche kjører på de samme super-G-skiene som meg, og han mener de er veldig bra. Likevel føler jeg at jeg bør teste litt mer, sier Svindal, som er kjent for ikke å overlate noen ting til tilfeldighetene.

Søndag starter sesongen med det tradisjonelle storslalåmrennet for menn i Sölden, og ingen er i tvil om at Aksel Lund Svindal bør være med og kjempe i toppen.

(NTB)