Aksel falt i går - suste inn til utforseier i dag

Første verdenscupseier siden november.

VANT VERDENSCUPFINALEN: Fra startnummer åtte kjørte Aksel Lund Svindal inn til suveren bestetid, og ingen av kanonene som kom bakfra greide å matche den. Foto:     REUTERS/Leonhard Foeger
VANT VERDENSCUPFINALEN: Fra startnummer åtte kjørte Aksel Lund Svindal inn til suveren bestetid, og ingen av kanonene som kom bakfra greide å matche den. Foto: REUTERS/Leonhard FoegerVis mer

(Dagbladet): Aksel Lund Svindal fikk en dårlig generalprøve til utforrennet i østerrikske Schladming, da han falt på treningen i går.

Men nordmannen lot seg åpenbart ikke skremme av den opplevelsen - og kjørte inn til sin første verdenscupseier siden 27. november i fjor.

Fra startnummer åtte kjørte han mot tidene til Benjamin Raich, og Aksel var i tet på samtlige mellomtider: Først med 17 hundredeler, så med 69, så med 80.

I mål hadde ledelsen økt til 98 hundredeler, og Svindal løftet høyrearmen i triumf da han kikket bort på resultattavla.

- Litt rusk her og der, men kjempebra av Aksel, konstaterte NRK-ekspert Marius Arnesen.

Sveitsiske Beat Feuz var nærmest Svindal fra startnummer 21, men han var så mye som 57 hundredeler bak i mål.

BLE KASTET RUNDT: Svindal kjente smerter i ryggen etter fallet på trening i går, men det preget ham ikke i det hele tatt under rennet i dag. Foto:  EPA/ROLAND SCHLAGER
BLE KASTET RUNDT: Svindal kjente smerter i ryggen etter fallet på trening i går, men det preget ham ikke i det hele tatt under rennet i dag. Foto: EPA/ROLAND SCHLAGER Vis mer

Dette er Svindals andre verdenscupseier for sesongen, og den 16. gjennom karrieren.

- Jeg pleier å kjøre godt i verdenscupfinalene, og jeg var god på Kvitfjell sist også. Nå kunne jeg ønske sesongen varte lenger, selv om jeg er sliten, sier han i intervju med FIS.

Østerrikske Klaus Kröll sikret seg seieren i utforcupen, men det var på håret: Bare sju poeng skilte ned til toer Beat Feuz, som altså la seg inn på plassen bak Aksel i dag.

Kjetil Jansrud yppet seg fra startnummer 25, og var bare 29 hundredeler bak sin landsmann etter tredje mellomtid. Dermed kunne det blitt dobbelt norsk, men han kom på innerski i en høyresving og kjørte ut.

Ifølge NTB er dette Norges 100. verdenscupseier i alpint gjennom tidene.