<strong>LATTERMILDT:</strong> Aksel Lund Svindal (i midten) henvendte seg til bronsevinner David Poisson og spurte om han hadde dopet seg. Foto: Bjørn Langsem
LATTERMILDT: Aksel Lund Svindal (i midten) henvendte seg til bronsevinner David Poisson og spurte om han hadde dopet seg. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Aksel fikk salen til å le etter spørsmål om doping

Men gullvinneren ber om bedre testrutiner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SCHLADMING (Dagbladet): Det ble en stor norsk dag i Østerrike etter at Aksel Lund Svindal presset grensene og kjørte inn til et suverent VM-gull i utfor.

Det var andre gang han vant utfor-gull i et VM, og man må tilbake til 1972 for å finne siste gang det skjedde.

Da Aksel kom til pressekonferansen etter gulløpet, ble han blant annet spurt om doping og kampfiksing som har preget flere idretter den siste tiden.

- Var du dopet i dag? spurte han bronsevinner David Poisson som satt ved siden av, på engelsk.

Før latteren rakk å legge seg, svarte franskmannen med glimt i øyet:

- Jeg snakker dessverre ikke språket.

- Ta blodprøver
Men Lund Svindal tok også spørsmålet på alvor.

- Det ville vært naivt å avfeie fiksing med en gang. Vi har hatt en sak i norsk fotball, og der er det for eksempel mulig å bestikke keeperen så han slipper inn mål. I alpint måtte du derimot ha betalt veldig mange, og ikke en gang da ville du vært sikret noe som helst siden værforhold har så mye å si.

Før han fortsatte:

- Når det gjelder doping skal jeg rett på test nå. Det er veldig fint. Men de tar bare urinprøve, og jeg skulle ønske de tok blodprøve også, for da kan man teste nøyere. Likevel, hvis du setter alpint opp mot langrenn og sykling, er det mye større gevinst å bruke for eksempel epo der. I alpint er det ikke den samme fordelen, for det går ikke raskere ned bakken når du bruker epo. Så hvorfor skulle noen ta sitt livs sjanse ved å dope seg når det ikke er sikkert man blir bedre? Jeg er veldig glad for at jeg holder på med en idrett der gullet ikke kommer i posten.

- Må stå til jeg er 40
Da Kjetil André Aamodt kom inn på pressekonferansen, ble det nok en gang et tema om Aksel noensinne kan ta igjen hans mesterskapsrekord med 20 medaljer. Dagens gull var hans 11. i VM og OL-sammenheng.

- Da må jeg i tilfelle stå til jeg er rundt 40, og det er mye som skal til for at det skal skje. Jeg må holde meg skadefri, heldigvis er jeg det nå. Kjetils rekord er ikke i fare for å bli slått i dette mesterskapet, det neste, eller det etter der igjen, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer