I FORM: Aksel Lund Svindal dro hjem fra OL med gull, sølv og bronse, og fulgte opp med nye palløp i Kvitfjell sist helg. Denne uka venter utfor, super-G og storslalåm i Garmish. Foto:  REUTERS/Scanpix/Cornelius Poppe
I FORM: Aksel Lund Svindal dro hjem fra OL med gull, sølv og bronse, og fulgte opp med nye palløp i Kvitfjell sist helg. Denne uka venter utfor, super-G og storslalåm i Garmish. Foto: REUTERS/Scanpix/Cornelius PoppeVis mer

Aksel frykter «fritt fall-hoppet» i Garmisch

Arrangør-grep like før målgang vekker bekymring.

|||

Aksel Lund Svindal frykter det siste hoppet i utfortraseen i Garmisch-Partenkirchen etter å ha testet neste års VM-løype tirsdag.

Like før målhenget har arrangørene lagt inn et kjempehopp som de har valgt å kalle «fritt fall». Løperne hopper cirka 50-60 meter, og etter å ha testet både hoppet og traseen i tirsdagens treningsomgang, ga Svindal uttrykk for bekymring.

- Jeg var sånn passe fornøyd med kjøringen min i denne første treningsomgangen her i Garmisch, men jeg må innrømme at jeg var usikker på inngangen til det siste hoppet.

- Dersom forholdene blir enda litt røffere onsdag, kan det bli tøft å treffe skikkelig der, mente Svindal som kjørte inn til femte beste tid på tirsdagens trening.

Østerrikeren Hans Grugger var best med 1.59,78. Lagkameraten Mario Scheiber kjørte inn til nest beste tid, mens Andrej Sporn fra Slovenia ble tredje best. Det skilte 49 hundredeler mellom Grugger og Svindal.

- Traseen er slik at det er mye sving øverst og et stykke nede i bakken like før «fritt fall-hoppet». Der gjelder det å være presis for å kjøre bra, sa Svindal.

Etter at Didier Cuche, Carlo Janka og Aksel Lund Svindal hadde kjørt tirsdag forandret lyset seg, og det er liten tvil om at de som endte øverst på resultatlista etter treningsomgangen kjørte under bedre lysforhold enn Svindal og co.

Aksel Lund Svindal kommer til verdenscupfinalen i utfor med sølv fra OL og annenplass fra Kvitfjell sist lørdag. Kjøringen hans tirsdag viser at formen fortsatt er på topp, og det er liten tvil om at nordmannen kommer til å kjempe blant de beste i selve finalerennet onsdag, dersom han unngår uhell.

Verdenscupfinalen i Garmisch-Partenkirchen, neste års VM-arrangør, fortsetter med super G torsdag, storslalåm fredag og slalåm lørdag. Søndag er det lagkonkurranse for lag sammensatt av menn og kvinner med Nina og Mona Løseth som de kvinnelige innslagene.

(NTB)