Aksel har mer å gå på

- Ingen perfekt omgang, sier Svindal etter raskest tid.

I FARTA: Aksel Lund Svindal brukte ansiktsmaske på grunn av kulda, men kjørte inn til den raskeste tiden på den første utfortreningen i Lake Louise onsdag. Han sa selv at han har mer å gå på. Foto: SCANPIX/REUTERS/Andy Clark
I FARTA: Aksel Lund Svindal brukte ansiktsmaske på grunn av kulda, men kjørte inn til den raskeste tiden på den første utfortreningen i Lake Louise onsdag. Han sa selv at han har mer å gå på. Foto: SCANPIX/REUTERS/Andy ClarkVis mer

Aksel Lund Svindal startet på utfortoppen. Han kjørte inn til den raskeste tiden i den første gjennomkjøringen i Lake Louise onsdag, men har mer å gå på.

- Det var en grei omgang, og det var kjempefint å få skikkelig fart på skiene igjen. Det er bra å komme i konkurransemodus også, men selv om jeg er rimelig fornøyd med denne første utforgjennomkjøringen her i Lake Louise, kjørte jeg ikke noen perfekt omgang. Det er en del ting å forbedre før rennet søndag, sa Aksel Lund Svindal etter onsdagens første gjennomkjøring.

Det var 34 minusgrader da de norske løperne kjørte til bakken, men mildværet kom, og da kjøringen fant sted hadde temperaturen sunket til mellom 12 og 15 minus.

Svindal kjørte inn til 1.49,97 minutt. Han var sju hundredeler raskere enn østerrikeren Hans Grugger, mens den svenske veteranen Patrik Järbyn tok tredjeplassen med 1.50,11.

Kjetil Jansrud endte på 42.-plass i den første gjennomkjøringen med 1.52,63, mens Lake Louise-debutanten Espen Lysdahl kom til mål på 77.-plass med 1.55,16.

Det skal kjøres utfor i Canada lørdag, mens super G står på søndagens program når verdenscupen i alpint for alvor starter opp igjen. Svindal har aldri kjørt helt på topp i utfortraseen i Lake Louise. Hans beste plasseringer er 5.-plassen fra 2005 og 7.-plassen fra 2008, mens han har to seirer i super G - i 2005 og 2007.

Selvtillit på topp
- Jeg kan ikke si annet enn at det Aksel (Lund Svindal) presterte på gjennomkjøringen her onsdag var veldig bra. Han har utrolig bra selvtillit på det nye utstyret, og han har jo kjørt her i mange år, så han har god kontroll på traseen, sa landslagssjef Håvard Tjørhom til NTB torsdag morgen.

Han sa at Svindal gjorde en stor feil, som kostet ham mye tid, nederst i løypa på gjennomkjøringen onsdag, så det er helt klart at det norske håpet har mye mer å gå på.

- Jeg har studert split-tidene, og de viser at Aksel kan hente tiendedeler flere steder i løypa, sa Tjørholm.

Han kunne også fortelle at Aksel har funnet et bra skipar, men i og med at forholdene veksler en del i Lake Louise, kommer han til å bruke gjennomkjøringene både torsdag og fredag for å være helt sikker på det skivalget han skal ta i selve rennet lørdag.

Trygghet
- Jeg kan ikke si at jeg er veldig overrasket over at Aksel skulle kjøre så bra i denne første gjennomkjøringen i utfor her i Lake Louise. Jeg har sett på treningene, særlig i storslalåm, at han har en veldig trygghet i alt han foretar seg.

- Utstyret passer også bra, og det er ingen tvil om at det han gjør i storslalåm blir en pilar for fartskjøringen, sa Tjørhom til NTB torsdag.

- Nå kan vi senke skuldrene og være trygge på at kontrollen er rimelig bra. Gjennom storslalåmomgangen som ble kjørt i Sölden, og den utfortreningen vi har vært gjennom her nå, kan vi si at tingene fungerer godt for oss. Vi har fått to klare pekepinner på det, mente landslagssjefen.

Han kunne også fortelle at Kjetil Jansrud begynner å vise framskritt i fartsøvelsene han også, selv om han endte på 42.-plassen på den første gjennomkjøringen.

- Kjetil mangler litt erfaring i fartsøvelsene. Han har ikke fått trent så veldig mye fart i det siste heller, men jeg ser at han er flinkere i svingene i fartsøvelsene, noe som gjør at farten generelt blir høyere, sa landslagssjefen.

Han sa også at Lake Louise-debutanten Espen Lysdahl kom vel gjennom den første gjennomkjøringen, men han er i Lake Louise først og fremst som læregutt.

Det er ny treningsomgang torsdag kveld (norsk tid).

(NTB)