Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Aksel holder «Skal vi danse?»-nivå

Tor Fløysvik vurderer alpindanserne.

«BEAT IT»: Kjetil Jansrud, Aksel Lund Svindal, Trond Moger og Lars Elton Myhre danset som Michael Jackson, til tonene av «Beat It». Foto: aksellundsvindal.com
«BEAT IT»: Kjetil Jansrud, Aksel Lund Svindal, Trond Moger og Lars Elton Myhre danset som Michael Jackson, til tonene av «Beat It». Foto: aksellundsvindal.com Vis mer

|||(Dagbladet.no) Hver lørdag er Tor Fløysvik en nådeløs dommer i «Skal vi danse?».

Denne uka har han derimot ikke bare latt seg imponere av kjendisene TV 2 har lokket ut på parketten. Han ble særdeles begeistret da han så videoen av fire menn med slalåmstøvler, som danset til tonene av Michael Jacksons «Beat It» på toppen av et chilensk fjell.

Aksel Lund Svindal la tidligere denne uka ut en video på hjemmesida si, hvor han og lagkameratene viser at de kan svinge seg også utenom portene.

- Dette var virkelig en opplevelse, sier Fløysvik.

Får en åtter
Dagbladet ba dansedommeren vurdere innsatsen til Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud, Lars Elton Myhre og trener Trond Moger. Fløysvik gir gutta mest ros, men også litt ris.

- Kjetil og Aksel er definitivt kandidater og danskeklare for «Skal vi danse?». Begge har god rytme og de holder godt i koreografien. Lars derimot (til høyre i bildet), trenger mye koordinasjons- og memoreringstrening, og han ligger bokstavelig talt etter. Muskler er ikke nok. Og et tips til treneren: Når elevene til de grader er bedre på alt, er det fornuftig å holde seg i kulissene, sier Fløysvik.

- Hvilket karakterkort ville du holdt opp?

- Den tynne lufta og blytunge støvler tatt i betraktning, gir jeg åtte til Aksel og Kjetil.

Tor Fløysvik kjenner fotografen bak videoen, Håvard Tjørhom, og skryter av totalpakka.

- Håvard er en sann perfeksjonist, og da blir jo naturligvis helheten en opplevelse.

- Kulturkrasj
Da Dagbladet snakket med Aksel Lund Svindal tidligere i dag, fortalte han at de øvde et par dager i forkant, før de klatret opp på fjellet for å spille inn videoen.

Inspirasjon kom fra et videostunt fra Stockholm.

- Det var på ingen måte et forsøk på å imponere. Vi hadde det morsomt oppe på en fjelltopp, og danset med slalåmstøvler i snøen. Det var så kulturkrasj at det ble humor. I tillegg var det utsikten. Hele mixen gjorde at det ble som det ble, sier Aksel.

Som neppe kommer til å få med seg «Skal vi danse?» på TV 2 lørdag kveld. Da har han bare én ting i tankene: Søndagens verdenscupåpning i Sölden.

Alpinesset føler seg i god form, til tross for at han har slitt med en muskel i leggen denne uka.

Går for seier
- Jeg har kjørt veldig mye på ski, men kunne nok ha ønsket å ha testet meg enda mer på knallhardt underlag. Forholdene har ikke alle vært optimale på skiøktene våre til nå i høst, men du må ikke dra dette for langt. Formen min er så bra at jeg føler jeg er i nærheten av å kunne vinne her søndag, men slik er det sikkert med mange av de andre også, ikke minst Didier Cuche og Benjamin Raich, sier Aksel Lund Svindal til NTB.

Han legger ikke skjul på at han er litt usikker foran søndagens storslalåm på grunn av den vonde leggen.

- Det er klart et slag som det jeg fikk i leggen på treningen sist søndag sitter i en stund. Nå har jeg fått sjekket opp den lille strekkskaden, for det var viktig for meg. Jeg skulle nok heller brukt de to dagene på skikjøring og trening, men følte jeg måtte prioritere annerledes, sier Aksel.

Som forhåpentligvis danser like elegant mellom portene på søndag som han danset til «Beat It».

DANSEEKSPERT: Tor Fløysvik er dommer i «Skal vi danse?». Her er han sammen med Halvard Flatland og Alexandra Kakurina. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
DANSEEKSPERT: Tor Fløysvik er dommer i «Skal vi danse?». Her er han sammen med Halvard Flatland og Alexandra Kakurina. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media