Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aksel i supertrio

Aksel Lund Svindal, Bode Miller og Benjamin Raich. Disse utgjør den eksklusive trioen av alpinister som nå er i stand til å havne på pallen i alle fire disipliner.

BEAVER CREEK (Dagbladet): -  Bode Miller, Benjamin Raich og Aksel. Så lenge Kjetil ikke kjører slalåm, er det bare disse tre som er i stand til å havne på pallen i alle fire disipliner, sier den norske treneren Martin Andersen.

Han jobbet i flere år tett med Bode Miller som trener for det amerikanske landslaget. Nå jobber han like tett med Aksel og de andre norske gutta. De siste ukene har han kjørt Aksel gjennom tre slalåmøkter på trening, noe som lover godt for rennet i morgen.

-  Jeg er veldig spent på Aksel i slalåm. Han kan like gjerne gå til topps der som i de andre disiplinene, sier Andersen.

Svak hopping

Det er sterkt sagt om 21-åringen som tidligere bare har en 11. plass i slalåm i v-cupen. Sjøl var Lund Svindal i går mest glad for gjennombruddet sitt i utfor. Fra før hadde han 16. plassen fra sist helg i Lake Louise som beste resultat i utfor. I går var han bare et dårlig hopp fra å snuse på pallen.

-  Jeg hoppet altfor langt før det siste henget, og dro med meg det nedover. Det tapte jeg mye tid på, sier Aksel.

Han sliter med hoppinga i utfor.

-  Jeg er for dårlig til å hoppe. Har blitt litt bedre enn i fjor, men det er vanskelig å få trent skikkelig på dette  -  annet enn i renn, sier han.

Men Lund Svindal var ikke bare glad på egne vegne. Han gledet seg like mye over Bode Miller og Daron Rahlves dobbeltseier.

-  Jeg er jo Bode-fan. Og det er kjempeviktig for alpinsporten at amerikanerne gjør det så bra, sier han.

Stephans ski?

For Miller var det nok en historisk dag. Nå har han fire seirer på fem renn. Og har i tillegg andreplassen fra torsdagens super-G. Han har nå 480 poeng i v-cupen sammenlagt. Michael Walchhofer og Hermann Maier følger med 195 og 194 poeng. Miller kan med samme jevnhet avgjøre v-cupen før nyttår.

Samtidig fortsetter østerrikerne å sutre over ryktene om at Atomic har gitt Miller superskia til Stephan Eberharter, som la opp etter fjoråret. Sjøl benekter Miller dette. Aksel Lund Svindal har hørt noe annet.

-  Jeg tror han kjører på Eberharters ski, og det synes jeg er helt riktig også. Det blir som Michael Schumacher, det. Den beste sjåføren kjører den beste bilen.

SNUSER PÅ TOPPEN: Med litt bedre hopping kunne Aksel Lund Svindal være på pallen med idolet Bode Miller.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media