Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aksel kan glemme pallplass i totalcupen

Men Jansrud kjører for sin første seier.

KJØRTE UT: Aksel Lund Svindal havnet på innerski og kjørte ut etter halvkjørt storslalåmrenn. Foto: AFP PHOTO / SAMUEL KUBANI
KJØRTE UT: Aksel Lund Svindal havnet på innerski og kjørte ut etter halvkjørt storslalåmrenn. Foto: AFP PHOTO / SAMUEL KUBANI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Aksel Lund Svindal måtte skrinlegge det syltynne håpet om å sikre en ny sammenlagtseier i verdenscupen da han endte på en skuffende 12. plass i onsdagens Garmish-utfor.

I dag røk også håpet om å klatre opp på pallen i sammendraget.

I storslalåm-konkurransen kom OL-helten på innerski og kjørte ut etter halvkjørt løp. Nå gjenstår bare en slalåmkonkurranse - Aksels eneste svake disiplin - og dermed vil de tre øverste med all sannsynlighet hete Carlo Janka, Benjamin Raich og Didier Cuche.

Og ettersom sistnevnte leverte en omgang under pari var det en gyllen sjanse som gikk fløyten.

- Jeg ble hengende igjen litt i sporet og hektet på en måte beina på meg selv. Det var irriterende, for det er noe som ikke skjer ofte. Jeg husker faktisk ikke når dette skjedde i storslalåm forrige gang, sier Aksel til NTB.

Men om storslalåmen endte med skuffelse for Svindal, øyner Kjetil Jansrud muligheten for sin første verdencupseier.

Sølvvinneren fra OL ligger på fjerdeplass etter første omgang, og har 57 hundredeler opp til ledermannen Carlo Janka. Mellom de to ligger italienske davide Simoncelli og amerikanske Ted Ligety.

- Jeg skal ikke nekte for at drømmen om å ta min første verdenscupseier lever videre etter denne førsteomgangen. Jeg er ikke så langt bak teten, sier Jansrud til NTB.

Som følte han kjørte alt annet enn en optimal førsteomgang.

- Løypa og snøen passet meg glimrende, men jeg hadde noen små problemer i skiftene mellom de bratte og flate partiene. Jeg gjorde tre store feil som kostet litt, men jeg så at de fleste andre hadde problemer også, sier han.

I STORFORM: Kjetil Jansrud tror han kan avansere fra fjerde- til førsteplass. Foto: AFP PHOTO / SAMUEL KUBANI
I STORFORM: Kjetil Jansrud tror han kan avansere fra fjerde- til førsteplass. Foto: AFP PHOTO / SAMUEL KUBANI Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!