Aksel knuste konkurrentene

Nesten bare uhell kan hindre sammenlagtseier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Aksel Lund Svindal vant dagens storslalåmrenn i Lenzerheide i Sveits, og vant med det også storslalåmcupen sammenlagt.

Østerrikeren Benjamin Raich kjørte ut i første omgang, og dermed er det nærmest bare uhell som kan ta fra Svindal årets store prestasjon, sammenlagtseieren i verdenscupen.

Aksel leder nå med 97 poeng, og den eneste muligheten for Raich er å vinne slalåmrennet i morgen, samtidig som Aksel ikke tar poeng i det hele tatt. De femten beste i mål får verdenscuppoeng.

Mye på spill

Svindal gråt etter storslalåmtriumfen lørdag, og viste at han satte enorm pris på seieren i den disiplinen der han har vært best i årets sesong.

- Det var en del ting som sto på spill i dette rennet, og for meg gjaldt det å være forberedt på at det kunne bli tett. Jeg var veldig lettet da jeg kom til mål etter annenomgangen og så opp på resultattavla, sa Svindal, ifølge NTB.

Svindals hovedutfordrer i storslalåmcupen etter Raichs exit, italieneren Massimiliano Blardone, hadde ett hundredel til gode på Svindal etter første omgang, men Blardone tapte til Aksel i løypas nederste del, og endte til slutt 21 hundredeler etter nordmannen i mål. 

- I annenomgangen tok jeg det litt forsiktig ut fra start, for jeg ville ikke ta sjansen på å ødelegge noe i begynnelsen. Det var om å gjøre å finne en fin rytme, og det klarte jeg etter hvert, sa Svindal.

<strong><b>«MATCHBALL»:</strong></b> Aksel Lund Svindal vant dagens storslalåm, og ettersom Benjamin Raich kjørte ut, ligger alt til rette for sammenlagtseier i verdenscupen. Foto: AP
«MATCHBALL»: Aksel Lund Svindal vant dagens storslalåm, og ettersom Benjamin Raich kjørte ut, ligger alt til rette for sammenlagtseier i verdenscupen. Foto: AP Vis mer

Bode Miller tok tredjeplassen i dagens renn.

Skuffet Raich

Aksel Lund Svindals erkerival i kampen om sammenlagtseieren i verdenscupen misset en porti første omgang, og var svært oppgitt over seg selv.

- Nå er jeg helt tom. Nå har Aksel en kjempefordel, men vi får se hvordan det går når rennet er ferdig. Jeg har ikke gitt opp, sa Raich til NRK etter å ha kjørt ut.

Svindal kjørte en svært god førsteomgang, og kjørte inn til nest beste tid.

- Jeg kjente det gikk fort på starten, og selv om det var litt trøblete på midten så gikk det fort på slutten, sa Svindal, som hadde fått med seg at Raich kjørte ut før han startet.

- Jeg hørte noen rykter, ja, smilte han til NRK.

Aksel knuste konkurrentene
Aksel knuste konkurrentene

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer