Aksel kopierte Raichs tabbe

Klønete utkjøring i Kvitfjell.

(Dagbladet.no): Aksel Lund Svindal fikk servert en real gavepakke da hans argeste konkurrent om sammenlagtseieren i verdenscupen, Benjamin Raich, kjørte ut i dagens super-G på Kvitfjell.

Porten hvor Raich forsvant ut av løpet var et mareritt for flere av løperne - og man skulle derfor tro at Lund Svindal var forberedt på den krevende svingen.

Det trodde i hvert fall Benjamin Raich.

- Nå kommer det til å bli veldig jevnt. Aksel har en god sjanse, sa han til NRK.

Men på startnummer 28 kom Lund Svindal og forsvant ut i nøyaktig samme port som så mange løpere foran ham. Raich nektet likevel å juble.

- Nei. Absolutt ikke, sa han bestemt til NRK.

Lund Svindal bekrefter at han fikk rapporter på at svingen var vanskelig, men skjulte skuffelsen over den misbrukte muligheten godt i målområdet.

- Jeg visste at porten var vanskelig, men ikke at den var vanskelig, sier Lund Svindal til NRK.

MISBRUKTE SJANSEN: Aksel Lund Svindal kunne krøpet helt opp i ryggen på Benjamin Raich, men kjørte ut i nøyaktig samme port som østerrikeren. Foto: SCANPIX
MISBRUKTE SJANSEN: Aksel Lund Svindal kunne krøpet helt opp i ryggen på Benjamin Raich, men kjørte ut i nøyaktig samme port som østerrikeren. Foto: SCANPIX Vis mer

- Det ble feil allerede på toppen. Jeg visste jeg måtte dra på om jeg skulle ha noen sjanse. Jeg skulle vært bedre med på terrenget ved den porten, så humøret er ikke helt på topp, sier han.

Didier Cuche grep sjansen og kjørte ned til tredjeplass. Nå er også sveitseren for alvor med i kampen om sammenlagttrofeet.

- Denne helga gikk ikke helt etter planen. Jeg håpet jeg skulle holde unna for begge to (Raich og Cuche), men klarte ikke å holde unna for noen. Men det er fire renn igjen, så vi får se hvordan det går, sier Lund Svindal.

I sammendraget leder Raich med 1055 poeng. Cuche har 963, mens Lund Svindal har 952.

Aksel kopierte Raichs tabbe
<B>VILLE IKKE JUBLE:</B> Benjamin Raich ble brysk da NRK spurte om han smilte da Aksel Lund Svindal kjørte ut.