Aksel levde farlig - men vant super G-cupen

Selv om han endte uten poeng i rennet.

VANT UTEN Å OVERBEVISE: Slik reagerte Aksel Lund Svindal da han kjørte i mål til en 11. plass av de 16 som på det tidspunktet hadde startet. Men det holdt til sammenlagtseier likevel. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger
VANT UTEN Å OVERBEVISE: Slik reagerte Aksel Lund Svindal da han kjørte i mål til en 11. plass av de 16 som på det tidspunktet hadde startet. Men det holdt til sammenlagtseier likevel. Foto: REUTERS/Leonhard FoegerVis mer

(Dagbladet): Aksel Lund Svindal greide ikke å følge opp gårsdagens suverene utforseier, men tross 15. plass i dag sikret han seg seieren i super-G-cupen.

- Dette var ingen bra dag i løypa. Jeg kjørte bare ikke bra og syntes det var vanskelig å komme i gang på toppen selv om jeg satset hardt. Jeg skulle gjerne ha vunnet rennet og avgjort kampen om cupen selv, men slik ble det ikke. Uansett er det kult å vinne slike cuper. Det betyr mye for meg, sier Svindal til NTB.

Nordmannen ledet med 42 poeng på Didier Cuche og 44 poeng på Beat Feuz før finalen, og levde farlig da han kjørte i mål til en foreløpig 11. plass av de 16 som hadde kommet i mål.

Feuz og Cuche feilet Ettersom bare de 15 beste i mål ble belønnet med verdenscuppoeng hadde Cuche og Feuz en gyllen mulighet til å snyte Svindal for krystallkula - men begge sviktet.

Cuche kjørte i mål til en åttendeplass, og var dermed ute av dansen i sitt siste fartsrenn i karrieren.

Beat Feuz kom like etter. Sveitseren virket skummel da han tok innpå fra første til annen mellomtid, og lå 32 hundredeler bak. Men så kom han på innerski i en venstresving, og dermed kunne Svindal juble for sammenlagtseier i super-G-cupen for tredje gang i karrieren.

Aksel ble nummer 16 til slutt, og endte dermed uten verdenscuppoeng, uten at det spilte noen rolle.

Jansrud beste nordmann Kjetil Jansrud ble dagens beste nordmann på åttendeplass.

- Jeg kjører alltid for å vinne og er ikke fornøyd med åttendeplass. Men det var vanskelige forhold i løypa, og underlaget slo meg ut noen ganger. Men det er en bra norsk dag likevel med Aksel som vinner av super-G-cupen, slår Jansrud fast overfor NTB.

Italienske Christof Innerhofer vant rennet.