Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aksel leverte Real-gutta nøklene til de nye sponsorbilene

- Dritkult, sier alpinkongen om møtet med superstjernene.

DRAKTBYTTE: Aksel Lund Svindal fikk en Real-drakt med navnet sitt på, og ga Raul en signert nummervest i bytte. Aksel møtte hele stjernegalleriet til Real Madrid på et sponsorarrangement i dag.Foto gjengitt med tillatelse fra aksellundsvindal.com
DRAKTBYTTE: Aksel Lund Svindal fikk en Real-drakt med navnet sitt på, og ga Raul en signert nummervest i bytte. Aksel møtte hele stjernegalleriet til Real Madrid på et sponsorarrangement i dag.Foto gjengitt med tillatelse fra aksellundsvindal.com Vis mer

|||
(Dagbladet.no): Aksel Lund Svindal kjørte ut i sesongåpningen i går, og innrømmet i ettertid at han nok ikke burde kjørt.

I dag var nordmannen på et langt enklere oppdrag rent skimessig, men for en gangs skyld var det ikke han som var den største stjerna - men snarere et kuriøst innslag.

- Det var dritkult. Fotball er stort. Og når det er Real Madrid er det veldig stort, sier Lund Svindal til Dagbladet.

Alpinisten deltok nemlig på et sponsorarrangement i Madrid, der Real Madrids stjernegalleri fikk utdelt hver sin bil av klubbens sponsor Audi. Bilprodusenten sponsor også den alpine verdenscupen, og Aksel har en personlig forbindelse til dem.

Ryggsekk full av bilnøkler
Arrangementet var lagt til «Madrid Snowzone», som ifølge Real Madrids hjemmeside er den lengste skiløypa under tak i Europa.

Og da nøklene skulle deles ut, var det Aksel Lund Svindal som kom svingene ned løypa med en ryggsekk - som den gode nordmann på tur han er - full av bilnøkler.

Aksel overrakte en signert nummervest til Reals lagkaptein Raul, og fikk en hvit Real-drakt med «Svindal» og nummer 1 på ryggen, som spillerne signerte.

- Raul var supertrivelig, sier Lund Svindal.

Snakket bil med Kaká
For selv en stor idrettsmann som Aksel Lund Svindal kan føle seg litt liten i slikt selskap.

- Jeg tror en av de kuleste tingene med å være idrettsmann - ved siden av å stå på ski - er å få være med på ting som dette, skriver Aksel på hjemmesiden sin.

Han fikk pratet med flere av stjernene, og syntes det var trivelige fyrer. Selv om de ikke hadde så mye peiling på ski.

- Jeg tror ikke de visste så mye om meg. Dessuten var det veldig variable engelskkunnskaper, sier skikongen til Dagbladet.

- Van Nistelrooy snakka jeg masse med. Han snakker jo godt engelsk. Og de andre nederlenderne snakker tysk. Og Kaká var utrolig trivelig.

Men hva snakker egentlig verdens beste alpinist med verdens største fotballstjerner om?

- Det ble mye bilsnakk, da. Det virket som i alle fall de med mest status kunne velge akkurat hvilken Audi de ville, sier Lund Svindal.

Kaká kjørte også ut
Før Real-spillerne fikk utdelt sine årlige biler, måtte de imidlertid gjennom et teorikurs i glattkjøring på snø. Noen av spillerne fikk også teste teorien i praksis - med vekslende hell.

- Det var en ny, vanskelig og fantastisk opplevelse, sa Kaka.

Brasilialeren gjorde som Aksel gjorde i går, han kjørte ut. Eller rettere sagt: Han kjørte fast en av testbilene i snøen.

Higuain, Granero, Diarra og Van Nistelrooy fikk også prøvekjøre på det hvite underlaget, skriver realmadrid.com.

SKAL VI TA EN SÅNN? Real-stjernene Kaká og Cristiano Ronaldo fikk plukke fritt blant sponsorens bilmodeller. Foto: Audi
SKAL VI TA EN SÅNN? Real-stjernene Kaká og Cristiano Ronaldo fikk plukke fritt blant sponsorens bilmodeller. Foto: Audi Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media