DROPPER RESTEN AV SESONGEN: Det bestemte Aksel Lund Svindal seg for i dag. Her fra VM i Beaver Creek. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
DROPPER RESTEN AV SESONGEN: Det bestemte Aksel Lund Svindal seg for i dag. Her fra VM i Beaver Creek. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Aksel Lund Svindal dropper resten av sesongen

Har bestemt seg.

(Dagbladet): Aksel Lund Svindal rakk VM akkurat i siste liten, og gjorde et imponerende comeback med sjetteplass i både utfor og super-G.

Men om han ville fortsette å kjøre verdenscup denne sesongen, var 32-åringen usikker på. Nå har han bestemt seg.

Aksel Lund Svindal velger å droppe resten av verdenscupsesongen, det melder NRK.

- Denne sesongen er over for hans del. Han kommer til å prioritere trening og forberede seg til neste sesong. Han gjorde et godt VM, men akillesen er ikke helt restituert, sier landslagstrener Håvard Tjørhom.

Problemstillingen Dette er problemstillingen:

Da Aksel Lund Svindal røk akillesen i oktober, fikk han status som skadet. Dersom en utøver beholder statusen som skadet i mer enn åtte måneder, beholder han rankingpoeng - noe som vil si at han får en god startposisjon når han er tilbake.

- Fortsetter han å kjøre og et renn blir avlyst eller kjører svakt kan han ende opp med å miste mange rankingplasser. Da får han en dårligere startposisjon neste år, sa landslagstrener Håvard Tjørhom til Dagbladet i forrige uke.

I utgangspunktet høres dette ikke veldig dramatisk ut, men for en alpinist som kjemper med nebb og klør for å vinne verdenscupen sammenlagt kan startnummer 45 kontra startnummer 15 i et par renn være nok til at den store krystallkula glipper.

Ikke hundre prosent I tillegg er ennå ikke akillesen hundre prosent. Lund Svindal kan ha måttet tatt pauser dersom han hadde valgt å kjøre verdenscuprenn ut sesongen.

- Det går bedre på testene. Senen er sterk, men det mangler litt muskelstyrke i leggen, sier Tjørhom til NRK.