Aksel Lund Svindal friskmeldt:

Aksel Lund Svindal gjør comeback på fredag

Røk korsbåndet i januar.

KLAR IGJEN: Aksel Lund Svindal er klar for nye eventyr i bakken etter skaden han pådro seg for elleve måneder siden. 
Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
KLAR IGJEN: Aksel Lund Svindal er klar for nye eventyr i bakken etter skaden han pådro seg for elleve måneder siden. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Aksel Lund Svindal er klar for helgas verdenscuprenn.

Det bekreftet alpintstjerna til NRK, torsdag.

Alpinistene er i Val d'Isere, der det er helgas verdenscuprenn går av stabelen. Svindal er forsiktig optimist før fredagens renn.

- Det er litt uvant, men jeg tror det kommer til å komme steg for steg. Så får vi håpe det ikke tar for lang tid før jeg er oppe der jeg vil være, sier Svindal til NRK.

I dag var det utfortrening i den franske utforløypa, der ble han nummer elleve. Kjetil Jansrud og Aleksander Aamodt Kilde ble nummer tre og ti under treningen.

- Det ser ikke helt håpløst ut heller, så det er bare å kaste seg i det, sier Svindal til kanalen.

Karrieren var truet

Svindal falt stygt og røk korsbåndet i Kitzbühel 23. januar i år. Skaden var hans tredje alvorlige skade i løpet av karrieren, og hver gang har han reist seg igjen. Men denne gangen var det usikkert om han i det hele tatt ville komme tilbake igjen.

I august var han endelig tilbake på ski, og han har jobbet hardt for å komme seg tilbake i verdenscupen.

- Å kjempe i toppen er det som er mest spennende, så det er der jeg helst vil være- Men jeg møter nok dessverre denne vinteren dårligere forberedt enn de par siste årene, sa Svindal til Dagbladet i august.