Aksel Lund Svindal klinte til med seier i verdenscup-comebacket

Jansrud på niendeplass.

SEIER: Aksel Lund Svindal vant like greit sesongens første renn i det som er nordmannens verdenscup-comeback etter skaden som holdt ham ute hele fjorårssesongen. Foto: Jeff McIntosh/The Canadian Press
SEIER: Aksel Lund Svindal vant like greit sesongens første renn i det som er nordmannens verdenscup-comeback etter skaden som holdt ham ute hele fjorårssesongen. Foto: Jeff McIntosh/The Canadian PressVis mer

(Dagbladet): Norges to alpintkonger, Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud, var storfavoritter foran dagens sesongåpning i kanadiske Lake Louise. Ikke bare på grunn av at de er de to merriterte alpinistene de er, men på treningene i forkant av helgen, har de to regelrett herjet.

Kjetil Jansrud sviktet, men Aksel Lund Svindal kjørte oppskriftsmessig og vant utforrennet - én hundredel (!) foran italienske Peter Fill - i sitt comeback i verdenscupen.

- Jeg ga bare sinnssykt med gass fordi Fill hadde kjørt så fort. Det var ekstremt digg å se grønt lys i mål etter å ha kjempet så hardt for det, sier Lund Svindal til TV 2.

- For en mann, for en idrettsutøver, for en alpinist, utbrøt NRK-ekspert Marius Arnesen.

- Stor idrettsmann Det viser at Aksel Lund Svindal for alvor blir å regne med i comebacksesongen etter akillesskaden som holdt ham ute i hele fjor - med unntak av VM.

- Aksel har gjort noen svære comeback før han. Men dette viser hvor stor idrettsmann han er, sier sportssjef Claus Ryste til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Han har forberedt seg godt og hatt en god treningssesong, men å ikke konkurrere på ett år skaper spørsmålstegn både for ham og oss andre. Så gjør han de andre til skamme på første renn. Én hundredel er nok, det. Det var fantastisk bra.

Jansrud skuffet Men Kjetil Jansrud fylte hans sko, og vel så det, i fjorårssesongen. Han var også først utfor i Lake Louise.

Jansrud ga mye fra start, noe som kostet ham et par småfeil i det øverste partiet. De hundredelene han ga fra seg da, klarte han aldri å kjøre inn. I mål var han 76 hundredeler bak ledende Peter Fill, og endte til slutt på en niendeplass.


Noe skuffende av mannen som i fjor vant både utfor- og super G-cupen sammenlagt.

Men Ryste lover at gutta kommer til å fortsette å levere.

- De har vist nå at de er veldig sterke. Kjetil traff ikke helt i dag, men jeg tror han vet at han har det. Gutta er flinke til å sette det i perspektiv.

I morgen venter super G i Lake Louise. Der har også de norske gutta store sjanser til å hevde seg i toppen.

- Nå gleder jeg meg bare til søndag, og skal kjempe hardt for å vinne det rennet også. Dette var en veldig god start på sesongen, sier Aksel Lund Svindal til TV 2.