Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Operasjon for Aksel Lund Svindal

Aksel Lund Svindal måtte operere: - Mer komplisert enn jeg trodde

Det melder alpinisten selv på Instagram.

HAR OPERERT: Aksel Lund Svindal har operert hånden etter fall på trening.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
HAR OPERERT: Aksel Lund Svindal har operert hånden etter fall på trening. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aksel Lund Svindal (35) skadet hånden sin da han falt på Super G-trening i Copper Mountain i forgårs.

Han sa det var så smertefullt at han ikke greide å holde staven selv, så han måtte teipe fast staven i hånden under treningen i går.

- Selv om jeg staker litt dårligere taper jeg ikke så mye på start, så det er et alternativ som fungerer veldig bra, sa en positiv Svindal til NRK.

Lund Svindal skadet tommelen i fallet, og nå melder han at det krevde operasjon.

«En liten krasj på torsdag. En liten skade i hånden, men det er litt mer komplisert enn jeg trodde. Så jeg bestemte meg for å ha en operasjon i dag», skriver Lund Svindal blant annet.

«Det er et tilbakeslag, men det er fortsatt veldig mulig med renn i nær framtid», skriver han videre, før han spør hvordan det går med hånden til Felix Neureuther.

Brudd i tommelen

Neureuther, som planla comeback i søndagens verdenscupslalåm i Levi, har også pådratt seg et brudd i tommelen på trening.

- Jeg brakk tommelen etter å ha fått den ut av ledd under dagens trening. Jeg vil få den operert når jeg kommer tilbake til Tyskland, skev han på sin Facebook-side ifølge NTB.

- Det vil bli vanskelig å konkurrere søndag, men jeg skal forsøke, skrev Neureuther videre.

Aksel Lund Svindal skulle etter planen sesongdebutere neste lørdag. Det er uvisst hva som nå skjer etter operasjonen, og om han rekker rennet.

«Operasjonen har gått bra. Han er i de beste hender. Start vet vi litt seinere», skriver sportssjef Claus Ryste i en sms til Dagbladet.

Trøbbel med kneet

For Lund Svindal har hele tiden spørsmålet denne sesongen vært om kneet holder.

De siste åra har Svindal hatt knetrøbbel som følge av uhellet i Kitzbühel i 2016. Da røk både korsbåndet og menisken. I tillegg fikk han bruskskader.

Da han snakket med Dagbladet i oktober, sa han følgende om kneet:

- Jeg skulle ønske at det var bedre, men det er realistisk at det er som det er nå. Samtidig må jeg si at jeg fryktet at det skulle være enda verre med tanke på hvordan det var våres.

Svindal håper at kneet kan stabilisere seg på det nivået det er per dags dato. For da har han en fair sjanse til å være med og konkurrere både i de viktigste rennene både under verdenscupen og VM i Åre i februar.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!