Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aksel Lund Svindal reiser hjem fra Sotsji

- Plagene sliter på kroppen.

 FERDIG:  Aksel Lund Svindal er ferdig i Sotsji. Nordmannen reiser i dag hjem fra Russland. Foto: Bjørn Langsem.
FERDIG: Aksel Lund Svindal er ferdig i Sotsji. Nordmannen reiser i dag hjem fra Russland. Foto: Bjørn Langsem. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Aksel Lund Svindal er ferdig i OL.

Nordmannen  har sammen med det norske støtteapparatet bestemt seg for å reise hjem, og han deltar ikke i onsdagens storslalåm.

31-åringen har under oppholdet i Sotsji hatt allergiplager. Han har fått medisiner som har hjulpet noe, men føler seg likevel slapp og ikke i form.

Sliter -Plagene sliter på kroppen, og jeg føler det er fornuftig å reise hjem for å bli kvitt plagene og få overskudd til resten av sesongen, sier Lund Svindal.

- Formen til Aksel var god nok til å kjempe om medaljer i utfor og super-g, men på dagens trening følte han seg ikke pigg. Derfor er vi nå enige om at dette er den beste løsningen, sier alpinsjef Claus J. Ryste.

Dermed blir det et skuffende OL for et av våre største OL-håp. På forhånd var 31-åringen den store favoritten i fartsdisiplinene. Verdenscuplederen har vært i en egen klasse denne sesongen.

Outsider Men i OL har han ikke fått ut potensiale sitt:

- Det er dårlig timing, det er ingenting annet å si om det. Dette er de to dårligste rennene jeg har gjort i år, og syvende i super-G er den dårligste - med lengde - om du ser bort fra Beaver Creek. Det er derfor jeg vet jeg kan ta gull også, og det er derfor jeg er veldig skuffet, sa nordmannen til Dagbladet tidligere i OL.

Verken Lund Svindal eller Kjetil Jansrud var blant favorittene til onsdagens storslalåm.

- Kjetil og Aksel er veldig flinke til å få med seg fart begge to, og det er ikke mange bratte partier i denne løypa. Men det blir spennende å se hvordan været utvikler seg, vi er nok outsidere, mildt sagt, i storslalåm, sa trener Håvard Tjørhom.

Hele Norges coronakart