Aksel Lund Svindal reiste seg og vant kombinasjonen

Vant tross elendig slalåmkjøring.

Aksel Lund Svindal fikk til en knallomgang i slalåm og vant superkombinasjonen tross en utforomgang langt under pari i Beaver Creek torsdag.

- Jeg visste det var mulig å kjøre meg opp mye etter utforrennet, men at det skulle holde helt til seier, hadde jeg vel ikke trodd. Da jeg sto i målområdet og ventet på at de som lå foran meg etter utforrennet skulle komme til mål, tenkte jeg at jeg ville være fornøyd med en plass på seierspallen. Nå ble det seier, og det får jeg ta som en bonus, sa Aksel Lund Svindal til NTB etter triumfen i Beaver Creek.

Han hadde bare 21. beste tid etter utforrennet, men profitterte på et tidlig startnummer i slalåmomgangen. Bare Rainer Schönfelder var raskere enn ham gjennom slalåmløypa, men østerrikeren var langt bak ham i utfor.

- Det er ingen tvil om at dette var stang-inn for meg, men jeg må jo si at jeg fikk til en god annenomgang, særlig fra mellompartiet og ned, sa Lund Svindal.

Bode Miller ledet klart etter utfordelen. Han lå over to sekunder foran nordmannen, men nok en gang kjørte amerikaneren ut i slalåm. Dermed var det klart for sesongens første norske verdenscupseier i alpint.

- Det er vanskelig å si om dette er det store omslaget for min del etter en heller svak start på sesongen, men seieren smaker deilig. Jeg tror nok jeg må regne med at det går litt tid før jeg blir stabil, men nå letter noe av presset, slo Aksel Lund Svindal fast overfor NTB etter torsdagens triumf.Små marginer

Det er ikke mer enn to-tre dager siden landslagssjef Marius Arnesen sa til NTB at han hadde tro på både Aksel Lund Svindal og de andre norske verdenscupløperne.

- Det er små marginer som skiller. Jeg vet at løperne våre kommer til å prestere, og omslaget kan komme her i Beaver Creek, sa Arnesen som hadde 19., 20. og 47. plass som plasseringer for Svindal før torsdagens triumf.

SEIRET: Aksel Lund Svindal vant superkombinasjonen foran Marc Berthod fra Sveits på andre plass (t.v) og Rainer Scoenfeldt fra Østerrike på tredje. Foto: SCANPIX
SEIRET: Aksel Lund Svindal vant superkombinasjonen foran Marc Berthod fra Sveits på andre plass (t.v) og Rainer Scoenfeldt fra Østerrike på tredje. Foto: SCANPIX Vis mer

- Det var fantastisk godt med en opptur, og jeg må jo si at magefølelsen er bedre nå, men jeg har vært bra i storslalåm og slalåm i det siste, så jeg visste det var mulig å kjøre meg opp, sa Svindal.

- Først og fremst gjelder det for meg å få ting til å stemme. Jeg vet ikke om alt kommer til å stemme etter dette rennet, for utforkjøringen min var ikke bra, selv om jeg tok seieren til slutt, sa supergutten.Fryktet ikke Miller

Han sa også at han ikke var mest redd for Bode Miller mens han ventet i målområdet.

- Jeg holdt han sveitseren som ble nummer to (Marc Berthod) som den største konkurrenten min, sa Svindal som slo Berthod med 19 hundredeler. Tredjeplassen i rennet gikk til Rainer Schönfelder. Han var 37 hundredeler bak nordmannen på resultatlisten.

Lars Myhre fulgte opp med en plassering blant de 15 beste han også. Også Myhre kjørte en bra slalåmomgang etter å ha skuffet litt i utforrennet.

- Egentlig er jeg litt skuffet, for jeg synes ikke jeg kjørte godt nok verken i slalåm- eller utfordelen, sa Myhre til NTB etter rennet.

14. plassen var han godt fornøyd med, og han hadde ikke noe imot at han endelig fikk åpnet kontoen for verdenscuppoeng denne sesongen.

(NTB)