Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aksel Lund Svindal rev av korsbåndet i skrekk-krasjen

Sesongen over.

RØK KORSBÅNDET: Aksel Lund Svindal rev av korsbåndet etter fallet i Kitzbühel. Foto: AFP / JOE KLAMAR
RØK KORSBÅNDET: Aksel Lund Svindal rev av korsbåndet etter fallet i Kitzbühel. Foto: AFP / JOE KLAMAR Vis mer

(Dagbladet): Aksel Lund Svindal ødela korsbåndet da han falt stygt i utforrennet i Kitzbühel lørdag, og opereres lørdag kveld.

Det bekrefter sportssjef Claus Ryste overfor Dagbladet.

Svindal kom seg raskt på beina etter fallet, og så ut til å være noenlunde OK. Etter å ha blitt kjørt via ambulansefly til Innsbruck for å ta MR av kneet, viser det seg at fremre korsbånd i høyre kne er røket for alpinstjerna.

Dermed er sesongen over for mannen som har vært verdens beste alpinist denne sesongen. Skiforbundets medisinsk ansvarlige, Marc Strauss, sier til NTB at rehabiliteringen kan ta fra 9 til 12 måneder.

- Ved godt mot Det er uhyre trist for Svindal, som har vært verdens beste alpinist så langt denne sesongen, og var på god vei mot det som kunne ha blitt en sammenlagtseier i verdenscupen.

- Det er trist, og det er ikke så mye mer å si om det. Det er trist både for ham og for laget. Det er litt vanskelig å sette ord på, sier trener Lars Mæland til Dagbladet.

- Hva sier Aksel selv?

- Han er ved godt mot, og som den idrettsutøveren han er så ser han positivt framover og setter seg nye mål. Det er ren uflaks, men det er lite vi kan gjøre med det nå, sier Mæland.

Les også: Hevder østerriksk skipresident krevde Kitzbühel-rennet stanset

Kunne blitt historisk 33-åringen leder verdenscupen sammenlagt 105 poeng foran østerriken Marcel Hirscher. I dag hadde Svindal planer om å øke ledelsen ytterligere i sammendraget og øke sjanse for første norske sammenlagtvinneren siden 2009.

I så fall ville alpinstjernen blitt første nordmann til å vinne krystallkula tre ganger i løpet av karrieren. Skaden kommer som et sjokk på det norske alpinmiljøet, som har gjennomført sin beste sesong noensinne med 13 av 22 mulige triumfer på herresiden.

I tillegg kommer skaden i comeback-sesongen etter akillesskaden som holdt ham ute i hele fjorårssesongen.

Samme skade som Jansrud i 2013 Kjetil Jansrud røk korsbåndet etter super-G-rennet i VM i Schladming i 2013.

Svindals lagkompis fikk en lang vei tilbake til verdenstoppen og har sagt at det var som å starte på null. Likevel slo Jansrud knallsterkt tilbake med OL-gull i Sotsji året etter.
- Det viser at det er mulig å komme tilbake. Samtidig er Aksel en aldrende alpinist. Dette kan være karrieretruende, mener NRK-kommentator Andreas Toft.

- Vi kan være optimistiske, absolutt. Noe annet ville vært galt. Jeg er ganske sikker på at om det er noen som kommer sterkere tilbake og gjør jobben som kreves - og jobben er mye større enn det folk tror - så er det Aksel. Han er en 110 %-utøver. Han er sterk i hodet, kjenner kroppen sin godt og er erfaren. Da har han grunnlaget, sier Lars Mæland til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media