TREDJE: Aksel Lund Svindal kjørte ned på tida 1.32.73, noe som holdt til en tredjeplass i utforrennet i Wengen i dag. Foto: REUTERS / Ruben Sprich
TREDJE: Aksel Lund Svindal kjørte ned på tida 1.32.73, noe som holdt til en tredjeplass i utforrennet i Wengen i dag. Foto: REUTERS / Ruben SprichVis mer

Aksel Lund Svindal sju hundredeler fra seier

Endte på 3. i dagens utfor.

(Dagbladet): Etter å ha kjørt seg opp fra 22. til 5. plass i gårsdagens superkombinasjon, var det i dag duket for utfor i Wengen for Aksel Lund Svindal.

Og OL-håpet fortsatte den gode kjøringen, selv om NRKs kommentatorer påpekte at han var noe treg ut fra start.

Ved første passering lå Aksel Lund Svindal helt likt med ledende Patrick Küng, men da han kom inn i mål på tida 1.32.73, var det sju hundredeler bak sveitsiske Küng.

Hannes Reichelt var nærmest å ta over ledelsen, og snek seg hundredelen foran Svindal, som til slutt endte på tredjeplass. Det er Svindals første pallplassering i utforrennet i Wengen noensinne.

- Jeg tror jeg var den beste i S-svingen og inn mot målhenget på slutten. Det var der jeg kjørte best i dette rennet, og det var der jeg sikret plassen på seierspallen, sa Aksel Lund Svindal til NTB etter målgang.

Men det var likevel hjemmeyndlingen Küng som kunne smile bredest til slutt. Med tida 1.32.66 var det ingen som kunne tukte Küng på hjemmebane.

Kjetil Jansrud ligger på 13. plass, 79 hundredeler bak sveitseren.

I morgen er det duket for slalåm.