Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aksel Lund Svindal skal bære det norske flagget under åpningsseremonien

- En stor overraskelse.

FLAGGBÆRER: Aksel Lund Svindal skal bære det norske flagget under åpningsseremonien i Sotsji. Har fra onsdagens trening i OL-byen. Foto: AFP PHOTO / DIMITAR DILKOFF / NTB Scanpix
FLAGGBÆRER: Aksel Lund Svindal skal bære det norske flagget under åpningsseremonien i Sotsji. Har fra onsdagens trening i OL-byen. Foto: AFP PHOTO / DIMITAR DILKOFF / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) Alpinist Aksel Lund Svindal skal bære det norske flagget under åpningsseremonien fredag kveld.

Det skriver Olympiatoppen i en pressemelding.

- Helt konge - Jeg hadde ikke tenkt på å få denne oppgaven i det hele tatt, så det kom som en stor overraskelse for meg, sier Lund Svindal i pressemeldinga.

Han deltar i sitt tredje OL. I Vancouver tok Lund Svindal vant gull, sølv og bronse. Han hadde uansett planer om å delta på åpningsseremonien, men nå blir det ekstra stort, forteller han.

- Som flaggbærer blir det helt konge å være med. Det er få som får oppleve dette, og jeg vil helt sikkert huske det med glede, sier Lund Svindal.

- Ærefullt Toppidrettssjef Tore Øvrebø mener Aksel Lund Svindal er en flott representant for Norge.

- Det å gå foran og bære flagget, det sterkeste nasjonale symbolet vi har, er et ærefullt oppdrag. Aksel er en fantastisk representant for norsk toppidrett. Dette viser han både gjennom sine prestasjoner og sin framferd. Han kombinerer en bunnsolid prestasjonsforståelse med tydelige holdninger og verdier, sier toppidrettssjef og Chef de Mission, Tore Øvrebø i pressemeldinga.

Åpningsseremonien starter klokka 17:00 norsk tid fredag, og er ventet å vare i rundt tre timer.

Hele Norges coronakart