Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aksel Lund Svindal stiller til start i VM: - Han er en medaljekandidat

God gjennomkjøring.

BEAVER CREEK (Dagbladet): Etter dagens utfortrening i Beaver Creek kunne Aksel Lund Svindal avsløre at han stiller til start i morgendagens super-G.

- Det er bare super-G jeg har bestemt meg for nå, men jeg kjører den. Det var uvant. Det er noe helt annet enn det jeg har drevet med de siste ukene, sier Lund Svindal.

- På toppen følte jeg meg veldig bra. Det var gøy også. Etterhvert som det gikk fortere følte jeg at jeg er litt rusten, det skal jeg innrømme, men det er litt vanskelige forhold. Jeg mangler det å være ordentlig på hugget ennå. jeg mangler det «bittet».

- Fett Det var ikke mange som trodde at 32-åringen skulle stå på start onsdag da han røyk akillessenen i oktober. Lund Svindal synes det er ekstra deilig å kunne motbevise de som tvilte.

- Det var ikke så sannsynlig at jeg skulle få kjøre, så det er fett å gjøre noe du har fått beskjed om at ikke skal funke, sier han.

Kjetil Jansrud kjørte inn til bestetid på dagens trening. Han er klar på at Lund Svindal kan være med i kampen om medaljene i morgen.

- Jeg vet han er en medaljekandidat. Han er klart god nok på ski til å være det. Han er en merittert utøver, han har erfaring og han er en mesterskapsløper. At han står på start og er en medaljekandidat i morra er jeg helt sikker på, sier lagkamerat og konkurrent Kjetil Jansrud.

Utelukker ikke medalje Jansrud sier videre at kompisen fort har enda litt mer på lager.

- Jeg skal ikke flytte noe press eller ansvar over på ham. Han har trent lite og har ikke kjørt renn, men Aksel er Aksel. Jeg er helt sikker på at han kommer til å gjøre det bra i morra. Det vanskeligste er å lukke det siste halvannet sekundet opp, men han viser at han henger med. Super-G passer ham enda bedre.

Lund Svindal utelukker heller ikke mulighetene for medalje, men mener fortsatt at Jansrud er et langt sterkere kort.

- Det er ikke sånn superrealistisk, men det finnes alltid en mulighet. Står jeg ikke på start har jeg i alle fall ingen mulighet. Det er fortsatt et langt stykke igjen til jeg er så god som Kjetil er.

STILLER: Aksel Lund Svindal etter dagens utfortrening. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet
STILLER: Aksel Lund Svindal etter dagens utfortrening. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media