TÅKE ØDELA FOR UTFOREN: Aksel Lund Svindal mistet muligheten til å ta innpå lederen i verdenscupen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
TÅKE ØDELA FOR UTFOREN: Aksel Lund Svindal mistet muligheten til å ta innpå lederen i verdenscupen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.Vis mer

Aksel Lund Svindal vant utforcupen uten å sette utfor

Mistet samtidig muligheten til å ta innpå lederen i verdenscupen.

Mennenes verdenscupfinale i utfor onsdag stod lenge i fare for å bli avlyst. Starten ble utsatt i tre og en halv time på grunn av tåke, og senere ble det besluttet at rennet ble avlyst på grunn av været.

Rennet skulle egentlig ha startet klokken 9.30, men det dårlige været gjorde at starten ble flyttet til klokken 13.00. Juryen hadde frist på seg til kl. 13.30 for å ta en endelig avgjørelse om det ble renn eller ikke, og besluttet å avlyse rennet.

Aksel Lund Svindal var eneste nordmann som skulle i aksjon.

Hvis rennet måtte avlyses, ville Svindal vinne utforcupen, men han mistet samtidig muligheten til å ta innpå Marcel Hirscher i verdenscupen totalt. Det skiller 149 poeng mellom de to.

- Det lå til rette for en skikkelig thriller, nå er dette rennet avlyst og blir ikke satt opp igjen, sa kommentator Andreas Toft til NRK.

- Han tenker nok inni seg at dette er kjempesynd. Men han er ekstremt profesjonell og kan spillereglene, sier Marius Arnesen om Aksel Lund Svindal til NRK.

Kunne trengt poengene Svindal kunne trengt hvert eneste poeng han kunne sikre seg i forsøket på å slå østerrikeren, som ikke skulle kjøre utforrennet. Hirscher skal kjøre alle de tre gjenstående rennene, og selv om han normalt sett er svakere enn Svindal i super-G, er han bedre i både storslalåm og slalåm, noe som gir fordel Hirscher resten av uken.

- Kampen om totalseieren er nok over, dessverre, men slik er det. Hirscher har kjørt veldig bra hele sesongen og fortjener å vinne, sa Aksel Lund Svindal til NTB.
(NTB/Dagbladet)