Aksel må legge ned bloggen under OL

IOK setter ned foten for Aksel Lund Svindal og andre bloggende topputøvere.

BLOGGER: Aksel Lund Svindal kjørte ut i dagens slalåmrenn. IOKs bloggregelverk ser også ut til å legge opp til en utkjøring eller to for bloggende utøvere i løpet av Vancouver-OL. Foto: AFP PHOTO/ HRVOJE POLAN/Scanpix
BLOGGER: Aksel Lund Svindal kjørte ut i dagens slalåmrenn. IOKs bloggregelverk ser også ut til å legge opp til en utkjøring eller to for bloggende utøvere i løpet av Vancouver-OL. Foto: AFP PHOTO/ HRVOJE POLAN/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Aksel Lund Svindal har blogget jevnt og trutt denne sesongen, om hendelser i og utenfor alpinløypa.

Men de som hadde håpet Norges beste alpinist kunne gitt et innblikk fra livet som OL-utøver i Vancouver, vil bli skuffet.

Lund Svindal må trolig la bloggen gå i dvale under OL, på grunn av IOKs regelverk, skriver alpinisten på sin egen blogg.- Jeg er litt bekymret over at jeg ikke kan gjøre mye med siden under OL. I dag fikk jeg høre litt om reglene om hva jeg kan gjøre og ikke gjøre, og det ser ut til at utøverne ikke kan gjøre mye, skriver Svindal.

- Et steg for langtOL starter om 12 dager.

- Det er ganske bra at det ikke er tillatt med reklame under OL, men å nekte utøverne å oppdatere egne nettsteder er å ta det et steg for langt. Jeg kommer tilbake til dere (fansen) med de eksakte reglene, skriver han. I Norges olympiske komités retningslinjer heter det blant annet:

«Retningslinjene for blogging "IOC Blogging Guidelines for Persons Accredited at the Games of the XXI Olympic Winter Games, Vancouver 2010", skal komme til anvendelse (...)».Av disse reglene går det fram at utøverne kan ha egne blogger, men friheten deres er begrenset. De får for eksempel bare lov til å blogge om ting som omhandler dem selv, ingen andre utøvere. I et tenkt tilfelle vil da Lund Svindal ikke kunne blogg-gratulere Kjetil Jansrud med en eventuell OL-medalje.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer