Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aksel må legge ned bloggen under OL

IOK setter ned foten for Aksel Lund Svindal og andre bloggende topputøvere.

BLOGGER: Aksel Lund Svindal kjørte ut i dagens slalåmrenn. IOKs bloggregelverk ser også ut til å legge opp til en utkjøring eller to for bloggende utøvere i løpet av Vancouver-OL. Foto: AFP PHOTO/ HRVOJE POLAN/Scanpix
BLOGGER: Aksel Lund Svindal kjørte ut i dagens slalåmrenn. IOKs bloggregelverk ser også ut til å legge opp til en utkjøring eller to for bloggende utøvere i løpet av Vancouver-OL. Foto: AFP PHOTO/ HRVOJE POLAN/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Aksel Lund Svindal har blogget jevnt og trutt denne sesongen, om hendelser i og utenfor alpinløypa.

Men de som hadde håpet Norges beste alpinist kunne gitt et innblikk fra livet som OL-utøver i Vancouver, vil bli skuffet.

Lund Svindal må trolig la bloggen gå i dvale under OL, på grunn av IOKs regelverk, skriver alpinisten på sin egen blogg.

- Jeg er litt bekymret over at jeg ikke kan gjøre mye med siden under OL. I dag fikk jeg høre litt om reglene om hva jeg kan gjøre og ikke gjøre, og det ser ut til at utøverne ikke kan gjøre mye, skriver Svindal.

- Et steg for langtOL starter om 12 dager.

- Det er ganske bra at det ikke er tillatt med reklame under OL, men å nekte utøverne å oppdatere egne nettsteder er å ta det et steg for langt. Jeg kommer tilbake til dere (fansen) med de eksakte reglene, skriver han.

I Norges olympiske komités retningslinjer heter det blant annet:

«Retningslinjene for blogging "IOC Blogging Guidelines for Persons Accredited at the Games of the XXI Olympic Winter Games, Vancouver 2010", skal komme til anvendelse (...)».

Av disse reglene går det fram at utøverne kan ha egne blogger, men friheten deres er begrenset. De får for eksempel bare lov til å blogge om ting som omhandler dem selv, ingen andre utøvere. I et tenkt tilfelle vil da Lund Svindal ikke kunne blogg-gratulere Kjetil Jansrud med en eventuell OL-medalje.

Hvis reglene brytes truer IOK med å frata utøverne akkrediteringen til mesterskapet.

I regelverket oppfordres utøverne også til å linke til de offisielle OL-nettsidene.

Det var et tilsvarende regelverk under Beijing-OL.

Nektes å intervjue hverandreI det norske regelverket heter det for øvrig blant annet:

«Under de olympiske leker må ingen utøver, leder, trener, funksjonær, presseattaché eller annen akkreditert deltager, under noen omstendigheter opptre som journalist eller på annen mediemessig måte».

NRK har ofte hatt innslag der en utøver intervjuer en annen i for- eller etterkant av en konkurranse.

Videre heter det:

«Utøvere kan ikke lage en hjemmeside for de olympiske leker. Dersom utøveren har en permanent hjemmeside, kan utøveren opprettholde denne forutsatt at ingen reklame eller kommersielle arrangementer bryter den nasjonale olympiske komités bestemmelser. Med hensyn til innhold kan utøvere rapportere sine egne personlige synspunkter og kommentarer, men de kan ikke rapportere om andre forhold enn de som relaterer seg til utøveren selv».

Lund Svindal kjørte for øvrig ut i slalåmrennet i Kranjska Gora i dag. Han dro rett til München, og flyr mandag til Canada.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!