Aksel mistet ledelsen i verdenscupen

- Jeg må prøve å ikke tenke for mye, sier han.

Aksel Lund Svindal (24) slipper ikke unna spørsmålene om sammenlagtseieren i verdenscupen og var langt nede da han kjørte ut i Kranjska Gora.

For hovedrival Benjamin Raich kjørte inn til annenplass og tok over sammenlagtledelsen. Før rennene på Kvitfjell leder Raich verdenscupen med 77 poeng.

- Totalcupen er det største du kan vinne. Det er større enn OL-gull. Ja, jeg lar meg påvirke av spørsmålene fra pressen. Jeg har fått det samme spørsmålet helt siden desember, sier Lund Svindal til NTB.

Nero-gutten stilte høflig opp for pressen, men var tydelig skuffet etter at han kjørte ut i søndagens slalåmrenn.

Vil tenke mindre


- Jeg må prøve å ikke tenke for mye. Om ikke akkurat å ta et renn av gangen, så handler det om å kjøre bra på ski. Han (Raich) fikk et godt forsprang her, og jeg må snappe opp noen poeng i Kvitfjell, sier Lund Svindal.

Didier Cuche er heller ikke ute av sammenlagtkampen. I Kvitfjell skal det kjøres to utforrenn og et renn i både super-G og superkombinasjonen. Sesongen avsluttes med utfor, slalåm, storslalåm og super-G i Lenzerheide.

- Det blir tøft, men det er ingen ulempe at de neste rennene går på hjemmebane. Jeg har ikke kjørt superfort på Kvitfjell tidligere, men har absolutt mulighetene, sier 25-åringen.

I VM i Åre sikret han seg to gullmedaljer. Kan han følge opp med å vinne krystallkulen?

- Jeg har respekt både for Raich og Cuche. Skal du vinne verdenscupen, må du være god over tid, sier romeriksgutten.


Full av selvtillit 

Samtidig er Raich proppfull av selvtillit etter annenplass søndag og ledelse i sammendraget.

- Jeg er full av selvtillit, og dere kan vel se for dere hvordan det kan hjelpe meg i innspurten, sier Raich.

Mario Matt vant rennet, 61/100 foran Raich. Italienske Manfred Moelgg ble nummer tre. Truls Ove Karlsen endte på 16.-plass.

- En grei førsteomgang, men jeg ble litt for rund i stilen i finaleomgangen. Uansett artig å være med i to omganger. Det har jeg ikke vært så vant til denne sesongen. Det var veldig varmt og bløtt, absolutt ikke min favorittsnø, men et steg i riktig retning, sa Karlsen til
NTB.

(NTB)

KJØRTE UT: Aksel Lund Svindal kjørte ut i dag, og mistet dermed ledelsen i verdenscupen.