Aksel og 25 andre kjørte ut

Derfor lover Aksel Lund Svindal revansje i morgen.

(Dagbladet.no) Starten av Super G-delen av superkombinasjonen ble utsatt én time i formiddag, på grunn av tett tåke.

Selv om tåka lettet var det vanskelige forhold i de krevende løypene hvor det neste år skal kjøres VM.

Aksel Lund Svindal var en av mange som fikk problemer, og han kjørte ut før han var halvveis i traseen.

- Jeg måtte bare kjøre aggressivt ut fra start og ta så mange sjanser som mulig, for dem som hadde kjørt før meg og som lå best an, er gode slalåmkjørere alle sammen, sier han til NTB.

Leder verdenscupen

Nordmannen var ti hundredeler bak den daværende ledermannen John Kucera ved første mellomtid, men ikke lenge etter var rennet over for romerikingen.

Det var et realt mannefall i Val d\'Isère, uten at det er noen trøst for Lund Svindal. Bode Miller startet rett bak Aksel - og også han kjørte ut. På grunn av tåka fikk ikke løperne så mye ut av besiktelsen før rennet som vanlig.

- Besiktigelsen var vanskelig. Tåka lå så tett at det nesten var umulig å se mer enn to porter framover. Jeg synes det var vanskelig å kjøre bra uten noen gjennomkjøring i denne traseen. På grunn av været fikk vi ingen mulighet til å gjøre oss kjente med løypa torsdag, sier Lund Svindal.

LEDER LIKEVEL VERDENSCUPEN: Aksel Lund Svindal har fått en fabelaktig start på sesongen, men i dag gikk det skeis i kombinasjonen. Han beholder likevel ledelsen i verdenscupen sammenlagt. Foto: ARNT E. FOLVIK
LEDER LIKEVEL VERDENSCUPEN: Aksel Lund Svindal har fått en fabelaktig start på sesongen, men i dag gikk det skeis i kombinasjonen. Han beholder likevel ledelsen i verdenscupen sammenlagt. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

Totalt var det hele 26 løpere som kjørte ut i den tøffe løypa.

Lund Svindal ledet verdenscupen sammenlagt før dagens utkjøring, og han vil beholde posisjonen også etter ettermiddagens slalåmdel.

Etter den gode sesongåpningen har nemlig 25-åringen 345 poeng og Hermann Maier var nærmest før dagens superkombinasjon - med 216 poeng.

Strålende comeback

Forrige helg eksploderte fartsmaskinen Aksel Lund Svindal igjen, og ett år etter det stygge fallet i Beaver Creek sto han igjen på toppen av seierspallen.

Han vant både utfor og Super G, før han søndag kom på 3. plass i storslalåm.

Lørdag er det storslalåm og søndag er det slalåm i de franske traseene.

- Nå har jeg fått sett nok av denne traseen, så i storslalåm tror jeg det kan bli veldig bra. Bare vent til lørdag, da skal dere få se noe helt annet fra min side, sier Lund Svindal til NTB.

Aksel og 25 andre kjørte ut

Neste helg kjører han fartsrenn i Val Gardena og storslalåm i Alta Badia - før det er juleferie.

PS! Lars Elton Myhre ble beste nordmann i Super G-rennet, med en 33. plass - tre sekunder og 15 hundredeler bak Carlo Janka.