NÆR SESONGENS FJERDE SEIER: Men Aksel Lund Svindal måtte nøye seg med tredjeplass, selv om han bare var ett hundredel bak. Foto:  EPA/CARLO FERRARO
NÆR SESONGENS FJERDE SEIER: Men Aksel Lund Svindal måtte nøye seg med tredjeplass, selv om han bare var ett hundredel bak. Foto: EPA/CARLO FERRAROVis mer

Aksel ristet på hodet etter pallplass i utforthriller

To hundredeler skilte førsteplass fra fjerdeplass.

(Dagbladet): Alle vet at det er små marginer i alpint, men det hører med til de absolutte sjeldenheter at det blir så jevnt som i dagens Bormio-utfor.

Etter cirka to minutters kjøring hadde fire mann nesten identisk tid i mål - og bare to hundredeler skilte førsteplassen fra fjerdeplassen.

Seierherrene Dominik Paris (Italia) og Hannes Reichelt (Østerrike) fikk begge tiden 1.58,62, og trippet smånervøst i målområdet da Aksel Lund Svindal satte utfor på startnummer 19.

Nordmannen var noen få hundredeler bak på nesten hver eneste mellomtid, gjorde noen småfeil her og der, men kompenserte med offensiv og hissig kjøring.

- Han har så mye krefter at han leker med de andre her nå, utbrøt NRK-ekspert Lars Elton Myhre da Svindal passerte 17 hundredeler bak ved siste mellomtid.

Derfra og ned til mål var han raskest - men nordmannen kom ett fattig hundredel for seint.

Han ristet oppgitt på hodet da han kikket opp på resultattavla og oppdaget at det «bare» holdt til en tredjeplass.

- Jeg trodde Paris var uslåelig på det siste partiet, men så kommer Aksel... det så ikke ut som han var syk i dag, sa Myhre, og siktet til at Svindal måtte stå over utfortreningen i går fordi han ikke følte seg bra.

Tre startnummer bak Aksel kom østerrikske Klaus Kröll. Også han luktet på bestetiden gjennom hele traseen, men i mål var han slått med to hundredeler.

Det holdt ikke engang til pallen.

Aksel Lund Svindal sikret dermed sesongens sjette pallplassering. Tre av dem har kommet i utfor, og tre har kommet i Super-G.

Dagens pallplassering var karrierens første i Bormio.