Aksel satte super-pers i Wengen

Kjørte seg opp til pallplass.

BESTENOTERING: Aksel Lund Svindal sikret seg sin førte superkombinasjonspall i Wnegen i dag. Foto: REUTERS/Pascal Lauener
BESTENOTERING: Aksel Lund Svindal sikret seg sin førte superkombinasjonspall i Wnegen i dag. Foto: REUTERS/Pascal LauenerVis mer

• Direkte: Utfor- og slalåmrenn i studio

(Dagbladet): Aksel Lund Svindal er en meget allsidig alpinist, som skapt for superkombinasjonen.

Slik har det ikke sett ut Wengen. Der hadde han inntil i dag aldri blitt bedre enn nummer åtte i noe superkombinasjonsrenn i verdenscupen.

I dag forsvant Wengen-spøkelset i kombidisiplinen, 28-åringen kjørte et glimrende slalåmrenn og tok en 3. plass.

Overraskende bra Nero-alpinisten kjørte seg opp fra 10. plass i utfordelen til pallen etter slalåmen - det til og med i sesongens første slalåmrenn.

- Det gikk overraskende bra i slalåm. Det er lenge siden det har fungert så bra der, sier Lund Svindal til NTB.

- Hvorfor gikk det så bra?

- Vi mistet to uker med utfortrening i sommer. De ukene brukte jeg til å trene slalåm. Kanskje det hjalp? I tillegg var det bløtt her. Det betalte seg nok, sa nordmannen.

Kroatiske Ivica Kostelic er slalåmspesialist og vant rennet. I dag var han bedre enn nordmannen både med få og mange svinger. I verdenscupen totalt leder kroaten med 109 poeng på nordmannen.

For Lund Svindal var gårsdagens pallplass den andre på under ei uka. Han vant storslalåmrennet i Adelboden sist lørdag, før han måtte ta et dagers hvile på grunn av sykdom i kroppen.

Sveitsiske Carlo Janka tok andreplassen i dagens renn, mens Kjetil Jansrud avanserte til en 8. plass med et gnistrende slalåmprestasjon.

- Det er alltid hyggelig å kjøre godt i slalåm til tross for at jeg har trent veldig lite i den disiplinen foran denne sesongen. Dessverre ble det altfor dårlig i utfor. Da ble plasseringen som den ble. Verken mer eller mindre, sier Jansrud til NTB.

Slapp I morgen kjører gutta utfor i Wengen.

— Jeg har vært slapp en stund på grunn av sykdommen, men det har kommet seg gradvis. I dag gikk det bedre enn under de siste treningsgjennomkjøringene. Kanskje kan det gå enda bedre lørdag under utforkonkurransen, sier Lund Svindal.