LANGT BAK MILLER: Etter utfordelen av superkombinasjonen ligger Aksel Lund Svindal såvidt blant de 10 beste. Foto: EPA/ALESSANDRO DELLA BELLA
LANGT BAK MILLER: Etter utfordelen av superkombinasjonen ligger Aksel Lund Svindal såvidt blant de 10 beste. Foto: EPA/ALESSANDRO DELLA BELLAVis mer

Aksel sjanseløs etter svak utfor

Ligger 1,70 bak Bode Miller.

|||

Amerikaneren Bode Miller tok ledelsen etter utforrennet i superkombinasjonen i Wengen fredag. Aksel Lund Svindal ligger langt bak.

Miller traff perfekt i sin utforomgang og kjørte inn til 1.46,91. Han har en ledelse på 69 hundredeler til sveitseren Carlo Janka før slalåmrennet. Italias Dominik Paris ligger på tredjeplass. Han er 85 hundredeler bak Miller.

Svindal er best av de norske, men han har 1,70 sekund å ta igjen på amerikaneren i slalåmrennet, og det kan nok bli i meste laget. Han sa ikke stort etter at han forlot målområdet for å forberede seg til slalåmdelen som går senere fredag, men det var ingen spesielt god utforomgang Svindal presterte.

Etter at 50 løpere hadde kjørt var Svindal så vidt inne blant de ti beste.

Kjetil Jansrud ble slått av Miller med 2,65 sekunder, og heller ikke Lars Elton Myhre hadde klaff i utforrennet. Gjøvik-gutten ble slått med 3,95 sekunder i den humpete traseen og var ikke inne blant de 30 beste.

Det er nå slått fast at han sliter med en seneskade i det høyre kneet, og etter utfordelen av superkombinasjonen fredag, klaget han over smerter.

Aksel Lund Svindal ble nummer åtte i superkombinasjonen i Wengen i fjor. Han har en sjetteplass som beste plassering i Lauberhornrennets superkombinasjon, og det er vel en plassering blant de seks-åtte beste han i beste fall kan håpe på i år også.

(NTB)