Aksel tar gjerne en omvei i Alpene for Julia

Men de er for egoistiske til at de får mye igjen for en konkurransehelg sammen.

SEKS UKER IGJEN: 24. oktober starter verdenscupen for Aksel Lund Svindal, med storslalåm i Sölden. OL-vinneren føler han er i rute. Foto: HANS ARNE VEDLOG
SEKS UKER IGJEN: 24. oktober starter verdenscupen for Aksel Lund Svindal, med storslalåm i Sölden. OL-vinneren føler han er i rute. Foto: HANS ARNE VEDLOGVis mer

|||(Dagbladet): Aksel Lund Svindal har seks uker igjen til verdenscupen starter i Sölden. Den tida går fort, men OL-vinneren føler han er i rute - selv om de har fått noen utfordringer treningsmessig i New Zealand.

De nye Head-skia gir ham en god følelse og han skal framover prøve å holde tenningsnivået nede.

- Jeg gikk på en liten smell i fjor, da jeg var litt for gira før sesongstarten. Jeg endte opp med leggbeinet ute av ledd og nå skal jeg prøve å holde hodet kaldt, sier Lund Svindal til Dagbladet.

I hver sin ende Sommerferien er for lengst over for skistjernen. Han og alpinkjæresten Julia Mancuso har vært mye sammen i konkurransepausen, men nå trener de på hver sin kant av verden. Hun er i Chile og Aksel er i New Zealand.

Også i sesongen vil de være mye fra hverandre, for det er bare noen få helger der kvinner og menn kjører samme sted i verdenscupen.

TREMINLISTETRØBBEL: Julia Mancuso og Aksel Lund Svindal har ikke mange konkurranser samme sted til samme tid denne sesongen. Foto: MIKE SEGAR/REUTERS
TREMINLISTETRØBBEL: Julia Mancuso og Aksel Lund Svindal har ikke mange konkurranser samme sted til samme tid denne sesongen. Foto: MIKE SEGAR/REUTERS Vis mer

- Vi skulle jo gjerne tilbrakt mer tid sammen, men det er ikke så store avstander i Alpene. Så hvis vi kan kjøre en times omvei for å møtes, er det jo verdt det.

- Skulle du ønske flere konkurranser gikk samme sted?

- Ja, men samtidig får vi ikke sett så mye til hverandre de helgene uansett. Du blir litt egoistisk når du går inn i prestasjonsmodus. Da er det viktig å bruke mye tid på det som skal til for å prestere på topp, som å snakke med trenerne og se på video. Og så trenger jeg mye søvn.

Ingen konkurranse Aksel Lund Svindal har fire gull, to sølv og to bronse i OL og VM. Julia Mancuso har to gull, to sølv og to bronse. Romeriksmannen forteller at de ikke kommer til å ha en intern konkurranse seg i mellom denne sesongen.

Det er rett og slett ikke nødvendig for tenningen.

SOLID FANGST: Aksel Lund Svindal med medaljene fra Vancouver-OL. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
SOLID FANGST: Aksel Lund Svindal med medaljene fra Vancouver-OL. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer

- Det beste vil jo være om det går bra for begge, sier han.

I New Zealand har det ikke gått så bra de siste dagene. Været har ødelagt litt for treningsforholdene, uten at Lund Svindal lar det ødelegge humøret.

- Vi driver med utendørsidrett og får ikke gjort så mye med sånne ting. Noen år har du flaks uansett hvor du reiser, andre ganger ikke.

Ny følelse Etter forrige sesong gikk Lund Svindal fra Atomic til Head. Tross stor suksess, ønsket han å bytte utstyrsleverandør. Og han er veldig fornøyd med hvordan det har gått.

- På en måte er overgangen stor, for jeg hadde aldri kjørt på noe annet enn Atomic tidligere. Men jeg hadde tre ukers testing med Head før jeg tok avgjørelsen, så det har gått veldig greit. Jeg har ikke prøvd skia i alle forhold ennå, men det kommer, forteller han.

SØLVJENTA: Julia Mancuso tok to sølv i årets OL. Foto: FABRICE COFFRINI/AFP
SØLVJENTA: Julia Mancuso tok to sølv i årets OL. Foto: FABRICE COFFRINI/AFP Vis mer

- På hvilke områder merker du overgangen mest?

- En del ting er annerledes, men det betyr ikke at det er dårligere. Jeg har en litt annen følelse i storslalåm, og det er positivt. For i storslalåm har jeg ikke vært skikkelig tilbake siden skaden. Jeg er vel ranket på sjuendeplass der, og i 2007 var jeg nummer én. Det har vært gøy å få inn litt nye impulser.

Det lover godt, siden det er tre år siden forrige seier i den grenen.