NESTEN PERFEKT: Aksel Lund Svindal kjørte ned til karrierens første OL-medalje, og fikk en herlig start på mesterskapet i Vancouver.Foto: SCANPIX/AP/Gero Breloer
NESTEN PERFEKT: Aksel Lund Svindal kjørte ned til karrierens første OL-medalje, og fikk en herlig start på mesterskapet i Vancouver.Foto: SCANPIX/AP/Gero BreloerVis mer

Aksel tok karrierens første OL-medalje

Sølv i utfor, sju hundredeler bak gullet.

||| (Dagbladet): Aksel Lund Svindal overgikk de flestes forventninger da han kjørte inn til OL-sølvmedalje i utforrennet i Whistler i ettermiddag.

I et rekordjevnt utforrenn var Lund Svindal bare sju hundredeler bak vinneren Didier Defago, og tok sin første OL-medalje i karrieren.

En perfekt start på lekene for Aksel, som fulgte avslutningen på løpet med hjertet i halsen nede i målområdet.

- Det er helt forjævlig å stå her. Dette er litt vondt. Selv ikke Kjetil klarer å roe meg ned. Det er et luksusproblem, men det går om hundredeler her, sa han til NRK med et par favoritter fortsatt igjen.

- Jeg har vært offensiv helt siden siste gjennomkjøring. Vi har gjort en kjempejobb med å se video, og jeg følte meg ganske sikker på hvordan jeg skulle løse dette her. Jeg ga alt hele veien, sa Aksel.

Og det holdt.

Rå følelse
- Akkurat nå betyr det en veldig god magefølelse. Den følelsen er det råeste med alpint. De sekundene når du ser du har gjort det bra, før alle kommer rundt deg, sier Aksel Lund Svindal om hva han tenkte etter målpassering, når medaljen er endelig klar.

- Jeg følte at det var litt rufsete. Men uansett hva jeg gjorde, lot jeg det bare stå til, sier han.

Lund Svindal har ikke vært bekymret selv om utforrennet ble utsatt på grunn av dårlig vær, og selv om de ikke har fått trent i utforløypa i helga.

- Jeg hadde et utrolig avslappet forhold til været, og det som skjedde her. Vi dro nok som det eneste alpinlaget på åpningsseremonien, for å få med den olympiske ånden, sier en fornøyd Aksel.

Overraskende Miller
Lenge var det Bode Miller som hadde en overraskende ledelse i rennet i Whistler, men Aksel Lund Svindal kjørte gnistrende fra andre mellomtid og nedover, og overtok teten med bare to hundredeler.

Enda raskere var imidlertid sveitsiske Didier Defago, som utnyttet Aksels litt dårligere start til å knipe til seg seieren med usle sju hundredeler.

Det klaget imidlertid ikke Aksel Lund Svindal på, for etter noen enormt nervepirrende minutter nede i målområdet, der konkurrentene tapte akkurat de hundredelene som skulle til, kunne han konstatere at den første OL-medaljen var et faktum.

Cuche skuffet
Nordmannen har en femteplass fra utfor tidligere i år, men det var likevel ikke forventet det helt store av ham i dette rennet.

Likevel overbeviste altså Aksel Lund Svindal.

Bode Miller tok bronsen i rennet, der forhåndsfavoritten Didier Cuche skuffet og havnet langt bak.

STORFORNØYD: Aksel Lund Svindal.Foto: SCANPIX/EPA/GEORGE FREY
STORFORNØYD: Aksel Lund Svindal.Foto: SCANPIX/EPA/GEORGE FREY Vis mer