Aksel tredje raskest på utfortrening

God generalprøve i VM.

BEDRING: Aksel Lund Svindal leverte bedre på dagens trening. I morgen er det alvor i VM. Foto: EPA/STEPHAN JANSEN
BEDRING: Aksel Lund Svindal leverte bedre på dagens trening. I morgen er det alvor i VM. Foto: EPA/STEPHAN JANSENVis mer

Aksel Lund Svindal reiste kjerringa og kjørte inn til tredjeplass på treningen i VMs utfortrasé fredag.

Han kjørte jevnt med bestemann hele veien og hadde ledelsen en periode midtveis i traseen, men var uheldig i et hopp helt mot slutten, kom bakpå og svevde lagt.

Franskmannen Adrien Theaux var raskest på den andre utfortreningen. Didier Cuche fra Sveits fulgte bare 7/100 sekund bak. Cuche hadde problemer på samme sted som Svindal, men reddet seg med et nødskrik og slo nordmannen med tre hundredeler.

Det var ikke fullt så isete i utfortraseen fredag, og tydelig var det at Svindal var mer komfortabel med forholdene enn dagen før. Sikten var også betraktelig bedre enn det var på treningen torsdag og i onsdagens super-G-renn.

Svindal kjørte inn til annenplass på første treningsrunde torsdag, men han bommet på en port og fikk ikke registrert offisiell tid.

Christoph Innerhofer, som vant gullet i super-G og var helt suveren i den første utfortreningen torsdag, endte langt ned på listen i fredagens treningsomgang.

Kjetil Jansrud (3,49 sekunder bak Theaux) og Lars Elton Myhre (3,68) var ikke innenfor topp 30.

Mennene kjører utfor i VM lørdag, mens superkombinasjonen står på programmet mandag.

(NTB)