Aksel tror han er like rask som før skaden

- Men er redd det ikke er nok.

En råsterk Aksel Lund Svindal er tilbake i verdenscupmanesjen. Steinhardt arbeid ligger bak søndagens comeback.

- Jeg har ikke hatt spesielle problemer, men må innrømme at det har vært knallhardt arbeid å komme tilbake til der jeg står nå. Derfor tror jeg nok at jeg er i stand til å kjøre like fort som i fjor, men jeg er redd det ikke er godt nok, for de har nok forbedret seg de andre også, sier Aksel Lund Svindal til NTB.

Han tok første stikk og vant sesongåpningen i storslalåm i Sölden i fjor. Deretter fortsatte han å kjøre fort og ledet verdenscupen til han kom til Beaver Creek, der han var uheldig og falt stygt på utfortreningen.

Fallet og skadene han pådro seg var så voldsomme at hele sesongen gikk uten at Svindal kom til start i et eneste renn i verdenscupen, men nå er han tilbake igjen, større, sterkere og mer populær enn noensinne.

- Det er deilig å være tilbake igjen, for det er jo her jeg hører hjemme, men jeg skal ikke nekte for at jeg er veldig spent. Det kommer ikke først og fremst av at jeg var borte fra sirkuset det meste av fjoråret, men det er alltid stor spenning knyttet til det første rennet i en ny sesong.
Ned 16 kilo
Han legger likevel ikke skjul på at starten på søndag er veldig spesiell for ham, for det blir det første skikkelige rennet han kjører etter det stygge fallet i november i fjor.

- Jo, det er klart fallet og det som skjedde i fjor gjør søndagens renn litt ekstra, men jeg har forberedt meg godt. Jeg føler meg i alle fall veldig bra akkurat nå.

Han tok av 16 kilo etter fallet i fjor, men nå er han tilbake i matchvekt på rundt 100 kilo igjen.

- Jeg tenker ikke så veldig mye på det med vekten. Det som er viktig for meg er at alle de fysiske testene jeg har vært gjennom har vist veldig fine resultater. Derfor har jeg håp om å kjøre veldig bra og være med blant de beste.

- Men jeg vil ikke her og nå si at jeg skal vinne. Det ville være litt respektløst over for konkurrentene som ikke har vært plaget med skader slik som jeg, sier Aksel Lund Svindal.

TILBAKE: Aksel Lund Svindal gjør comeback i alpinbakken søndag. Det er i dag 333 dager siden fallet i Beaver Creek satte en stopper for forrige sesong. Foto: Tor Richardsen, Scanpix
TILBAKE: Aksel Lund Svindal gjør comeback i alpinbakken søndag. Det er i dag 333 dager siden fallet i Beaver Creek satte en stopper for forrige sesong. Foto: Tor Richardsen, Scanpix Vis mer

- Jeg kan ikke si at situasjonen er like grei for meg som den var i fjor, for jeg var nok bedre i forhold til de andre den gangen enn nå. Når jeg sier det slik må du ikke tolke det slik at jeg er dårlig nå, for det er jeg ikke, men de har nok forbedret seg de andre også.


- Tenker ikke på det lenger
Han har stått mer på ski i løpet av sommeren enn før, og han forteller at grunntreningen har gått helt etter planen.

- Jeg har fått den snøtreningen jeg har hatt behov for, og det er ikke mange snødager jeg har misset før denne sesongåpningen. Det var forresten veldig viktig for meg å kjøre mye på ski i løpet av sommeren, for jeg fikk jo så å si ikke kjørt på ski i fjor vinter i det hele tatt.

- Kan du med hånden på hjertet si at du har lagt skaden bak deg nå?

- Ja, det vil jeg si. Jeg tenker ikke på det lenger, men helt sikker på at det er et avsluttet kapittel kan jeg ikke være før jeg begynner å vinne renn igjen, sa Aksel Lund Svindal til NTB.

(NTB)

Aksel tror han er like rask som før skaden