Aksel vant superkombi-cupen

- Nesten antiklimaks, sier han etter Raichs utklassing.

(Dagbladet.no): Aksel Lund Svindal ble nummer tre i dagens superkombinasjon, og vant dermed krystallkula som viser at han er den beste i disiplinen denne sesongen.

Likevel ga det en liten bismak for Aksel at han ble slått av Benjamin Raich med over halvannet sekund i dagens konkurranse.

- Jeg var så langt bak ham at det nesten var litt antiklimaks. Men nei, det er kult å ta cupen, sier Lund Svindal til NRK. 

Kamp om sammenlagt-cupen

Nordmannen var nummer ni etter utfordelen, og kjørte seg opp til tredjeplass. Benjamin Raich lå på 11. plass etter utforen, 22 hundredeler bak Aksel, men knuste altså nordmannen gedigent i slalåmløypa og var 1,56 sekunder foran i mål.

Dermed økte Raich ledelsen i verdenscupen sammenlagt.

- Aksel vant kula i kombinasjonen, det var perfekt. Nå må vi se på sammenlagten, sier østerrikeren til NRK.

Han venter seg en spennende fight om den aller gjeveste premien.

VANT SUPERKOMBI-CUPEN: Aksel Lund Svindal i aksjon under utfordelen av dagens kombinasjon på Kvitfjell. Aksel ble nummer tre i dag, men vant verdenscupen i disiplinen. Foto: Scanpix
VANT SUPERKOMBI-CUPEN: Aksel Lund Svindal i aksjon under utfordelen av dagens kombinasjon på Kvitfjell. Aksel ble nummer tre i dag, men vant verdenscupen i disiplinen. Foto: Scanpix Vis mer

Vil ta storslalåmen også 

Jeg synes han er sterk, spesielt i fartsdisiplinene. Jeg er best i de tekniske grenene. Det blir en tett og en tøff kamp, spår Raich.

Aksel Lund Svindal vil gi Raich kamp om verdenscupseiern også i storslalåm.

- Han leder storslalåm tre poeng foran meg, den har jeg lyst på altså. Å være rå i storslalåm, det er tøft, sier Aksel.