Aksel var raskest av alle i sprengkulda

Bestetid på utfortreningen i 18 minusgrader.

BESTETID: Aksel Lund Svindal var raskest på dagens utfortrening i  Lake Louise. Her er han i aksjon under storslalåmen i Sölden for en måned siden. Foto: Joe Klamar, AFP/Scanpix
BESTETID: Aksel Lund Svindal var raskest på dagens utfortrening i Lake Louise. Her er han i aksjon under storslalåmen i Sölden for en måned siden. Foto: Joe Klamar, AFP/ScanpixVis mer

Aksel Lund Svindal kjørte inn til bestetid i utfortreningen i Lake Louise onsdag.

Nordmannen fikk fart på skiene umiddelbart i kulda i Canada. På startnummer 16 suste han inn til en ledertid som ble stående. Han var sju hundredeler foran østerrikske Hans Grugger og 14 hundredeler foran svenske Patrik Järbyn.

Sprengkulda i Lake Louise førte til at den første treningsomgangen ble utsatt en time. Da løperne ble sendt utfor, hadde temperaturen steget til 18 minusgrader.

Da Svindal kjørte, ledet østerrikeren Klaus Kröll. Nordmannen hadde bestetid ved første mellomtid og ledet med nesten et sekund ved den neste, men tapte hele forspranget og var likt med Kröll ved siste mellomtid. I målhenget kjørte Svindal best, og han slo østerrikeren med 18 hundredels sekund.

Kröll ble skjøvet ned til fjerdeplass da Grugger og Järbyn kom med startnummer 20 og 24.

Kjetil Jansrud kjørte inn til 42.-plass. Han var 2,66 sekund etter Svindal. Espen Lysdahl startet som nummer 77 av de 88 startende og kjørte inn til 77.-plass 5,19 sekund etter bestetiden.

Treningsomgangen er den første av tre planlagte foran lørdagens verdenscuprenn.

Temperaturer ned mot 40 kuldegrader har gjort det utrivelig for løperne i Lake Louise, men onsdag ettermiddag hadde kvikksølvet utvidet seg nok til at det var forsvarlig å kjøre.

(NTB)