- Aksel viser at han er helt rå i mesterskap

Leder klart før kombislalåmen klokka 14.

I SÆRKLASSE: Aksel Lund Svindal sikret seg en solid ledelse foran slalåmdelen av superkombinasjonen i VM i alpint i Garmisch-Partenkirchen. Slalåmdelen kjøres klokka 14 i dag. Foto: Cornelius Poppe, Scanpix
I SÆRKLASSE: Aksel Lund Svindal sikret seg en solid ledelse foran slalåmdelen av superkombinasjonen i VM i alpint i Garmisch-Partenkirchen. Slalåmdelen kjøres klokka 14 i dag. Foto: Cornelius Poppe, ScanpixVis mer

(Dagbladet): Aksel Lund Svindal sikret seg en solid ledelse etter utfordelen av superkombinasjonen under alpin-VM i Garmisch-Partenkirchen i dag.

Han kjørte i mål 63 hundredeler foran nærmeste konkurrent, og leder med halvannet sekund på Ondrej Bank og Silvan Zurbriggen, som han tror blir de fremste utfordrerne i slalåmdelen klokka 14 i dag.

På direkte spørsmål om dette er en enorm gullsjanse, svarer Aksel ganske enkelt:

- Ja.

Han slo seg kraftig da han falt etter målstreken i den utmattende Kandahar-løypa i spesialutforen lørdag. Kneet ble forslått, og er fortsatt ikke helt bra.

- Det er sårt, men kjenner det ikke når jeg kjører, sier han.

- Ble sliten På grunn av skaden lørdag, gikk gårsdagen med på behandlingsbenken og ergometersykkelen i stedet for å prøvekjøre slalåmløypa. Vil det være et problem for ham i ettermiddag?

- Jeg vet ikke, det får vi bare se når jeg er der, sier Lund Svindal.

Han forteller at det var slitsomt også i dag, og at han «safet» i målområdet.

- Jeg ble fort sliten, faktisk. Når jeg nærmet meg mål var jeg litt forsiktig, kneet er sånn at jeg ikke ville risikere å falle en gang til, sier han til NRK.

- Gåsehud Mens Lund Svindal selv er beskjeden på egne vegne, er ekspertene på NRK langt rausere med skryten.

- Det er jo gåsehud når Aksel kjører, det Aksel gjør er helt fantastisk. Igjen i et mesterskap viser han at han er helt rå, sier gamletreneren Marius Arnesen.

- Aksel var på hugget hele veien i dag, formen kommer et par dager for seint, for han knuser jo Innerhofer med over et sekund nå, etter bronsen i spesialutforen, sier tidligere lagkamerat Kjetil Andre Aamodt.

Kjetil Jansrud ligger på 12. plass etter utfordelen, 3,07 sekunder bak Aksel, og var ikke helt fornøyd med egen kjøring.

- Det var helt greit, ikke noe bedre enn det. Fra midten og ned er det en lite hyggelig utforopplevelse, egentlig. Det er en dump foran det ene hoppet der som jeg ikke skjønner hvorfor de ikke har fjernet. Den syns jeg var litt ekkel, og ble litt hemmet av det resten ned.

Ingenmannsland Men Jansrud er beryktet for andreomgangene sine, og har gode sjanser til å klatre mange plasser - og med klaff kan han kanskje blande seg i medaljekampen.

Selv mener han at han er litt for langt bak.

- Jeg burde ligget rundt tidene til Bank og Zurbriggen for å ha en god medaljesjanse. Jeg ligger litt i ingenmannsland, sier Jansrud.

Lars Elton Myhre er nummer 18 etter utfordelen, 3,90 sekunder bak ledende Lund Svindal.

ENORM GULLSJANSE: Aksel Lund Svindal svarer bekreftende på at sjansen for gull er veldig god foran slalåmdelen av superkombien. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet .
ENORM GULLSJANSE: Aksel Lund Svindal svarer bekreftende på at sjansen for gull er veldig god foran slalåmdelen av superkombien. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet . Vis mer